Lachworkshop

LachworkshopDe lachworkshop kun je het beste beleven in een groep. Samen pret maken is het allerleukste om te doen.

Kinderen lachen tot wel 300 keer per dag, volwassenen gemiddeld nog maar 15 keer.  Kinderen lachen en spelen, spelen en leren. Lachen, spelen en leren horen bij elkaar. Hoe meer je lacht, hoe beter je leert en presteert.

Door te lachen ervaar je meer verbinding met anderen. We hebben vaak de beste herinneringen aan de mensen met wie we vroeger de slappe lach hadden. De lachworkshop brengt deze ervaringen opnieuw. Je leert lachen zonder reden. We hebben plezier ómdat we lachen.

Lachworkshop voor particulieren

Speciaal voor particulieren is de workshop heel geschikt voor familiebijeenkomsten, vrijgezellenfeesten of vriendinnendagen. Lees meer >>

Lachworkshop voor bedrijven

Voor bedrijven is de workshop heel geschikt als onderdeel van een teambuildingsdag. Het verbindt en geeft plezier. Lees meer >>

Direct een gratis offerte aanvragen >>

Inhoud

De lachworkshop is vergelijkbaar met een work-out. Vol energie de buikspieren trainen en heerlijk ontspannen eindigen. We lachen zonder reden, zoals kinderen dit doen. Dit is oefenen omdat we het niet gewend zijn. Tijdens de workshop worden allerlei oefeningen aangereikt om de lach in alle volheid te ervaren. De workshop is actief en vraagt van de deelnemers een bereidheid om open te staan voor nieuwe mogelijkheden.

Opbouw

Een standaard lachworkshop van 1 uur begint met even kort voorstellen van de trainer en een uitleg van wat de workshop inhoudt. Zo begin je niet helemaal vreemd aan het beoefenen van lachen zonder reden.

Om goed te kunnen lachen is belangrijk dat we warm zijn, daarvoor is een aantal opwarmingsoefeningen ontwikkeld waarbij we al voorzichtig de lach inzetten. Dit wordt vervolgd met allerlei lachoefeningen en lachspelletjes zoals de lachwave, start-de-lach en de argumentlach.

De afsluiting is afhankelijk van de plaats, de groep en het vervolg van de dag. We kunnen vol energie afsluiten met bijvoorbeeld de jackpotlach of de rode loper. Ook kunnen we afsluiten met een korte, eenvoudige lachmeditatie waarbij we staand, zittend of liggend na de lach de ontspanning ervaren.

De lachworkshop is uit te breiden naar 1,5 tot 2 uur, met lesmateriaal en nog meer interactieve oefeningen waarbij de deelnemers uitgedaagd worden om hun creativiteit wakker te maken.

Gratis vrijblijvende offerte

Lachworkshop voor particulieren >> / Lachworkshop voor bedrijven >>