Boeken

Over de lach is nog lang niet zoveel geschreven als over humor. Toch zijn het twee totaal verschillende dingen.  De lach kan een reactie zijn op humor, maar kan ook het ontladen van spanning zijn, een spiegeling van de lach van een ander of gewoon het maken van een beweging een geluid. Dit laatste beoefenen we bij de lachyoga.

Cover LachyogaLachyoga, lachen zonder reden

Auteur  Saskia van Velzen
Uitgever  AnkhHermes (ankertje 365)
ISBN  9789020210651
Prijs  € 12,50

Verkrijgbaar in de boekhandels en via Bol.com.

Koop bij bol.com

 

“Kinderen lachen wel 300 keer per dag, volwassenen gemiddeld nog maar 15 keer. Waar is het leven SERIEUS geworden en hoe kunnen we weer net zo lachen als vroeger?”

Dr. Madan Kataria, founder of laughter yoga movement
Dr. Madan Kataria

Dr. Madan Kataria, grondlegger van de wereldwijde lachyoga beweging zegt:

Saskia wrote this beautiful book in which you can read exactly what laughter yoga is, why it is so healthy for you and how you can do this. In five steps, SMILE, she takes you through this easy to read book. I recommend it to everyone who desires a happy and healthy lifestyle. Saskia is a great laughter yoga teacher and I appreciate her for taking laughter yoga further into this world.  

Dr. Madan Kataria, founder of Laughter Yoga movement

Het boek biedt mensen die kennis willen maken met lachyoga een doorkijkje naar wat dit nu precies is. Voor lachyogabeoefenaars zijn de 40 basisoefeningen beschreven. Omdat een beschrijving misschien niet altijd duidelijk is zijn ze ook in beeld gebracht. Voor mensen die workshops geven is een extra hoofdstuk toegevoegd over motivatie en geld verdienen.

Omdat de lach als beweging en geluid moeilijk in een boek te vangen is zijn de 40 basisoefeningen op film gezet.

Film van de 40 basisoefeningen >>

E-book LZR
Lachen zonder reden – gratis e-book

48 pagina’s lachen

Dit boekje is een introductie over lachen zonder reden, leven in het nu, waarom wel en wanneer niet te lachen en bevat een aantal oefeningen. Je  ontvangt het gratis. Daarnaast ontvang je dan maandelijks tips en trucs om te blijven lachen. Geschreven door Saskia van Velzen.

 

Blue Monday Busted *special edition*

Tot en met 22 januari 2018 beschikbaar. 

Blue Monday is niet langer het verzinsel van een Britse psycholoog, maar is een dag van het volk geworden.

Op Blue Monday, de derde maandag van januari, ontstaat er een tegenbeweging.

Saskia van Velzen onderzocht de formule van Cliff Arnall en presenteerde de tegenformule.

Deze speciale editie van Blue Monday Busted is slechts tot en met 22 januari verkrijgbaar.

 

Blogbundelingen

Een aantal blogs heb ik gebundeld in e-boeken met een thema. Ook deze zijn gratis voor jou.

bookcover leukste lijstjesDe Leukste Lijstjes van de Lachwinkel

Lekker voor in de zomer. De leukste lijstjes heb ik voor je verzameld. Om van te genieten, om over na te denken en om plezier mee te hebben. Lees 9 manieren om te lachen op het werk, 10 tips om een hete zomer door te komen, 7 punten voor verjaardag, feest en vrolijkheid, 10 beroemde lachquoten + 24 aanvullingen en 21 tips voor altijd een lach op je gezicht.

Bookcover antidepressietipsAntidepressie tips het hele jaar rond

Het najaar is hier dé tijd voor, maar eigenlijk het hele jaar rond kunnen mensen depressieve gevoelens ontwikkelen. Lees hierin wat je allemaal kan doen om depressie te voorkomen of te lijf te gaan.

 

Bookcover Blue MondayDe Tegenformule van Blue Monday – Yellow Sunday

Op de derde maandag van januari of de een na laatste maandag van januari valt sinds 2005 Blue Monday. Tenminste, volgens de berekeningen van een creatieve professor uit Groot Brittanië. Deze website gaat over positiviteit, daarom besloot ik de tegenformule te berekenen.

 

Bookcover 11x 1april grappen11x 1 april grappen

Hoe leuk is het om te lachen. De grap is niet voor niets uitgevonden. Zelf houd ik niet van grappen waarbij mensen benadeeld worden, maar een goede grap kan ik absoluut waarderen. Op 1 april is het raak, dan worden er in heel Nederland – en niet alleen Nederland – grappen gemaakt. Ik verzamelde de 11 leukste voor je.