Prinsen die in kikkers veranderen

olielampHoe krijgen we het in vredesnaam voor elkaar om iedere keer weer van onze prinsen kikkers te maken en hoe draaien we dat om?

Hoe ziet dat eruit “ze leefden nog lang en gelukkig?”

En hoe doet de geest in de fles “uw wens is mijn bevel?”

Dat vroeg ik me af en ik ging op zoek. Antwoorden bleven gelukkig niet uit. Deze heb ik verwerkt in een viertal magische stappen. Van de eerste vraag tot en met het antwoord op “ze leefden nog lang en gelukkig.”

Sprookjes zijn mijn favoriete verhalen, vol met archetypes, spannende momenten en bijna altijd een gelukkige afloop. Daarom staan sprookjes als Sneeuwwitje, de geest in de fles en Peter Pan model voor de stappen.

Boek “maak je wensen waar”

Het allereerst schrijf ik het boek. “Maak je wensen waar” is een werktitel. Dit is nog niet de titel waarmee het in de winkel komt te liggen. De blauwdruk is nagenoeg klaar, ik hoef bijna alleen nog maar in een hutje op de hei te gaan zitten om te schrijven.

Maar ik mis nog een ding. Naast de titel. En dat is jouw vraag. Of jouw oplossing. Wil jij me helpen het laatste hoofdstuk te vullen door jouw vraag of oplossing met ons te delen? Als je een vraag hebt dan ga ik voor je op zoek naar het antwoord. Heb je een antwoord, dan kunnen we hier allemaal van profiteren.

Natuurlijk doe je dit niet voor niets. Je krijgt een gratis gesigneerd exemplaar als jouw vraag of oplossing wordt opgenomen in het boek. En natuurlijk houd ik je op de hoogte van het vervolg.

Op dit moment is de blauwdruk klaar. Op dat ene hoofdstuk met jouw verhaal na.

Deel je antwoord in het commentaarveld hieronder of stuur me een e-mail (info@lachwinkel.nl). Ik ben benieuwd naar jouw verhaal.

Doe mee met de conversatie

9 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hoi Lieverdjes,
  Alles heeft 2 kanten. Als je de kikkerkant ziet zit er ook weer een stukje prins(es ) in en in de prinses zit een stukje kikker. Balans is heel belangrijk en voor het goede blijven gaan. Waar kies je voor? Perfectie bestaat niet en dat is zoooo bevrijdend dat te weten en aanvaarden. Ook meneertje criticus(innerlijke stem) mag er zijn maar soms mag je hem wel eens van je schouder zetten en even aan de kant laten toekijken. Als je naar de mooie kanten blijft kijken van je Prins of kikker (met welk oog kijk je die dag) zal het ergernis stukje sneller verdwijnen. Waarop werd je in eerste instantie verliefd? Die eigenschappen in jezelf gaan ontwikkelen is een sleutel . Vele lachgroetjes. Nancy VRAGEN: Hoe ziet jou ideale prins(es) eruit en welke eigenschappen heeft hij/zij? Wat heb je hier zelf van? Kan je dit in jezelf gaan ontwikkelen? Heb je prins(es ) hulp nodig? Wat spiegelen ze en wat kan je van hen leren. xxx

  1. Hoi Nancy,

   Dank je wel voor je uitgebreide reactie. Leuk om te kijken naar de prinses in de kikker en de kikker in de prinses. Dat gaat zeker mee!

 2. Eigenlijk is het volgens mij een kwestie van geven en ontvangen. Deel eens een glimlach met een wildvreemde; je krijgt hem terug! Help eens een medemens uit de brand; je minimale beloning is een glimlach! Deel wat je hebt met de minder-bedeelden; beloning heerlijke voldoening. Trouwens, wat is er mis met een schitterende kikker? Prachtige dieren, bekijk ze maar eens van dichtbij!
  Tevreden zijn met wat je hebt, brengt veel blijdschap en geluk.

  Misschien niet de moeite waard voor je boek, maar zeker het overdenken waard.
  Gerrie

  1. Gerrie, dank je wel. Ik vind je reactie heel waardevol en ik neem het zeker mee in mijn schrijfsels.

 3. Waarom is het vaak leuker dat wensen wensen blijven in plaats van dat ze uitkomen? Zijn we bang voor een tegenvallend resultaat misschien? Kunnen we op die manier blijven dromen? Is bezit van de zaak, het einde van het vermaak? Zijn we bang om te falen en laten we daarom onze wens onbereikbaar blijven?
  Voor mij is wel duidelijk dat het ego ermee aan de haal gaat en ons met onze wensen een doolhof instuurt dat verdacht veel weg heeft van een prent van Esscher met zijn onmogelijke trappetjes en weggetjes.

  1. Mooie vragen Linda, die mij ook zeker bezig houden en hebben gehouden. Ik neem het mee, dank je wel.

 4. “Waarom wordt ik geen prins(es)?” Als titel met ondertitel “De geest in dit boek”

  ‘t Is maar een idee, want ik zal nooit de legendarische sprookjesprins zijn, vele vrouwen zien wel in de spiegel en worden toch niet de schoonsten, prinsessen van het land. Ik verwacht daarom hierover dat de geest (teneur) in dit boek zal gaan. Mogelijk lachen een kikker vergezeld van een olifant achterop het hele verhaaltje uit.

 5. Mijn oplossing is voor als je echt iets wil bereiken je er 100% voor moet gaan! ik heb zelf sinds 2,5 maand mijn hele levenspatroon omgegooid omdat ik al jaren ongelukkig was door mijn gewicht…nu ben ik door middel van gezonder eten meer sporten al meer dan 11 kilo kwijt!
  en wat mijn grote vechtlust is dat ik na meer dan 5 jaar medicijnen te hebben geslikt nu daar ook van af ben hoewel ik nog veel afkick verschijnselen heb wat echt geen pretje is zet ik door!! Mijn motto is dan ook waar een wil is is een weg…..

  1. Patricia, gefeliciteerd met je doorzettingsvermogen. Met resultaat. Een prachtig motto wat ik zeker mee zal nemen in het nieuwe boek. Dank je wel.