Lachworkshop – wat deelnemers zeggen

Lachworkshop met Harm EdensHieronder kun je lezen wat deelnemers van de lachworkshop vinden.

 

In Park Sonsbeek in Arnhem werden opnamen gemaakt van de lachworkshop voor het programma Gelderse Koppen van Harm Edens. In het filmpje vertelt Harm wat hij van het lachen vindt.

In Apeldoorn mocht ik lachen met de mensen van Monuta, een bedrijf waar alles draait om gevoel en met mensen die duidelijk met liefde en plezier dit werk uitdragen.  Reactie van Monuta uit Apeldoorn.

De lachworkshop bij een dame die Sarah zag was gevuld met de schaterende lach van de hele groep vriendinnen. Reacties uit Beverwijk.

In Eindhoven heb ik samen met een collega een hele week het team van docenten en ondersteunende diensten van het ROC ‘s morgens geactiveerd met de lach. Het was echt superleuk, zoals ook blijkt uit de reactie van een docent. Aanbeveling van het ROC uit Eindhoven.

Bij het Orthopedagogisch Centrum Brabant zette men de de lachworkshop in als element van de teambuilding. Dat dit gelukt is lees je hier.  Reactie van het OCB uit Tilburg.

Niet alleen bij de Volksuniversiteit als deel van het programma, maar ook op uitnodiging voor de jaarlijkse dag van het team vrijwilligers heb ik de lachworkshop mogen geven. Lees hier wat Barbara Dik, directeur van van de Volksuniversiteit Arnhem hierover zegt. Reactie van de Volksuniversiteit Arnhem.

Naast het bedrijfsleven, wordt ook bij de overheid gelachen. In het kader van een gezondheidsweek werd ik uitgenodigd omdat de lachyoga een belangrijk gezondheidsaspect heeft. Omdat het privacygevoelig ligt mag de naam van het bedrijf niet genoemd worden, maar hier zijn een tweetal reacties van de deelnemers. Reactie uit de omgeving van Arnhem.

Na de lachworkshop

Na een lachworkshop blijven de oefeningen vaak nog lang ‘hangen’ en hoor ik soms maanden later nog hilarische verhalen. Nog leuker is het om ze terug te lezen.

Heb je een leuke reactie op een  gevolgde workshop en wil je die kwijt? Onderstaand in het reactieformulier is hier ruimte voor. Je mag ook mailen als je dat gemakkelijker vindt. Alvast super bedankt voor de moeite en het plezier.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Wij hebben als een van de twee activiteiten na een lange ochtend van verschillende presentaties en brainstorm sessies gekozen voor de lachworkshop. We kiezen er bij onze events altijd voor om niet bekent te maken wat de activiteiten zijn, wat denk ik goed heeft uitgepakt in deze. De totale groep van 125 personen werd in twee groepen van +/-60 personen geslitst voordat de activiteiten begonnen. We hebben dus twee workshops achter elkaar gedaan steeds met ongeveer 60 personen.
  De feedback die ik heb ontvangen was veelal positief, hoewel sommige mensen het ook ‘awkward’ noemde. Maar zelfs die awkwardness droeg bij aan het lachgehalte van de workshop.
  Vooral de oefening “Bear, Salmon, Musquito” gaat hier op kantoor nog steeds rond en dat gaat dan weer gepaard met veel gelach.
  Al met al een zeer geslaagde middag! Ik zou de workshop zeker aanraden voor bedrijven. Hoewel vooral de nieuwere medewerkers het in het begin lastig was vonden zij het na een paar minuten juist ook een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.

  1. Hallo Mara,

   Top dat jullie zo’n goede ervaring hebben gehad met de lachworkshop. Ik vond het heel erg leuk om bij jullie uitgenodigd te worden en zoveel enthousiaste mensen te zien. Dank je wel!

 2. Ik heb de lachopleiding gevolgd bij Saskia en Luc. Vond het wel een beetje spannend, maar dat gevoel was snel weg. De groep voelde al snel veilig en vertrouwd aan.
  Nu ben ik vooral erg blij dat ik het heb gedaan!! Ik lach meer en moedig anderen aan om lekker te lachen. Het werkt echt! Ik kan het goed toepassen in mijn werk in de kinderopvang.
  Saskia en Luc zijn een goede combinatie en zorgen ervoor dat de opleiding leuk en leerzaam is. Het weekend vliegt voorbij. Na deze opleiding kan je zelf aan de slag. Je krijgt genoeg ideeën en handvatten en er is een groot netwerk waar je gebruik van kan maken.
  Een echte aanrader dus!

 3. leuke workshop
  echt gelachen. De club moet wel al een goede onderlinge afstemming hebben vóór de workshop, anders werkt het denk ik niet. Je moet je over je heen laten komen.

  1. Ingrid, dank je voor je reactie. Fijn dat jullie zo gelachen hebben. Ik moet zeggen, het is goed lachen met de ns :-) en ik ben blij dat je me uitgenodigd had voor dit feestje. Ook ik heb heerlijk gelachen. Wat je zegt: (een goede tip voor mensen die zich afvragen of een lachworkshop iets voor ze is) “je moet het over je heen laten komen”. Helemaal waar.