Praktische info lachworkshop

Lachworkshop bij Volksuniversiteit ArnhemWanneer je een lachworkshop bij jou thuis of op locatie organiseert dan is het handig met een aantal zaken rekening te houden.

Voor wie is de lachworkshop geschikt?

Iedereen kan een lachworkshop volgen. Van 8 tot 88. Zolang je enigszins gezond van geest bent is er in principe geen belemmering.

De groep

Voor het slagen van de workshop geldt een voorwaarde: de bereidheid om te lachen. Wanneer je denkt dat het voor sommige mensen lastig is om met verrassingen om te gaan, informeer dan van te voren je groep over de workshop.

Resultaat

Een optimaal resultaat van de lachworkshop bereik je wanneer je de workshop voor het harde werken of voorafgaand aan de feestelijkheden houdt. Het activeert, stimuleert en motiveert. Een prima start van de dag.

Kleding

‘Laagjeskleding’ en deo zijn absolute aanraders.

Geluid

Veel lachende mensen produceren veel geluid. We lachen vanuit onze buik om de echte gezonde lach op te wekken. Houd er rekening mee dat je bijvoorbeeld niet net naast een groep stil mediterende mensen zit.

Frisse lucht

Van goed lachen krijg je het warm. Daarom is het fijn als er een mogelijkheid is om frisse lucht binnen te laten.

Ruimte

Tijdens een lachsessie wordt meestal veel bewogen. Rondlopen in de ruimte, elkaar tegenkomen en interactie zijn belangrijke onderdelen. De workshop kan geheel aangepast worden naar de omstandigheden.

Materiaal

Als je het leuk vindt om af te sluiten met een liggende lachmeditatie zorg dan voor matjes/ handdoeken om op te liggen.

Wanneer niet?

De lachworkshop is minder geschikt tijdens de maaltijd of tijdens een feest waar veel alcohol gebruikt wordt.

Terug naar lachworkshop voor particulieren >>