Veelgestelde vragen

 

Lachworkshop

Is een lachworkshop altijd leuk?

Goede vraag. Meestal wel. Soms niet. Van de deelnemers wordt een actieve houding verwacht. Het is namelijk een heuse workshop. Wanneer men denkt vermaakt te worden dan kan het tegenvallen. Maar zodra deelnemers zin hebben in actie dan is het vaak een dolle boel. Lachwinkelier Martin zegt altijd: “Neem goede zin mee, dan komt het goed.”

Wie geeft de lachworkshop?

Je aanvraag bij de Lachwinkel wordt door een van de lachwinkeliers beantwoord. Dit is ook degene die de workshop komt doen, tenzij anders aangegeven.

Wat kost de lachworkshop?

Een indicatie is vanaf € 25,- p.p. maar dit hangt af van veel factoren zoals de locatie, de reisafstand, de groepsgrootte en eventuele speciale wensen.

Hoe groot moet de groep zijn?

Tussen de 10 en de 25 mensen is een ideale groepsgrootte voor een actieve lachsessie. Maar zelfs met twee mensen kan je lachen en zijn ook zalen van 100, 200 of zelfs 1000 man aan het lachen te brengen.

Wie regelt de locatie?

Omdat alle groepen anders zijn en zich op andere plekken bevinden komen wij naar de mensen toe. Dat betekent dat je zelf voor een locatie moet zorgen. We kunnen natuurlijk wel met je meedenken en zoeken. Er is veel mogelijk, we hebben gelachen in parken, in danszalen en buurthuizen, op scholen en in bedrijven, in restaurants en bij de mensen thuis.

Wat als ik twijfel of mijn vrienden of collega’s het wel leuk vinden?

Overleg dan zeker even met ons. Onze ervaring is dat de workshop vaak als verrassing wordt aangeboden. Realiseer je dat niet altijd iedereen zin heeft in deze verrassing. Maar dat geldt overigens voor alle verrassingen, of je nu gaat djembeën, kleien, cocktails maken of survivallen. Tip : maak er geen verrassing van maar laat ze deelnemen in de voorpret. Hierdoor kunnen mensen die bijvoorbeeld net in een zware emotionele tijd zitten er tijdig over nadenken en besluiten of ze er wel of niet aan meedoen.

Wanneer moet ik betalen?

Particulieren worden verzocht om voor de workshop het afgesproken bedrag over te maken of contant op de workshopdag zelf te betalen. We kunnen je altijd een rekening geven voor je administratie. Altijd handig als je de beheerder bent van de kas.

Bedrijven ontvangen rond de workshopdag een factuur en worden verzocht rekening te houden met de betalingstermijn van 14 dagen.

Wiens risico is het als het niet bevalt?

Dat is je eigen risico. Aan jou de taak om de groep mensen met wie je wil lachen in te schatten. Net als voor het djembeën, kleien, cocktails maken of survivallen geldt dat de lach niet altijd alle medestanders heeft.

Overigens, onze ervaring is dat het meestal heel erg leuk is en iedereen een ervaring rijker verder gaat. Het gebeurt zelden dat het niet leuk gevonden wordt, maar het kan voorkomen.

Tot wanneer kan ik afzeggen?

Onze kleine lettertjes zijn eenvoudig, helder en goed leesbaar.

Opleiding tot Lachcoach

(laughter yoga leader)

Waar vind ik alle informatie over de opleiding?

Alle lachopleidingen zijn ondergebracht bij Lach Instituut Nederland.

Wie geven de opleiding?

Luc van Imschoot en Saskia van Velzen geven de opleiding samen. Lees meer over ons onder over ons :-)

Zijn er eisen aan de vooropleiding?

Nee er zijn geen eisen aan de vooropleiding.

Zijn er contra-indicaties?

Mensen met een extreem hoge bloeddruk of zij die net geopereerd zijn wordt afgeraden te lang te hard te lachen. Ook bij vergevorderde zwangerschap is het opletten geblazen. Het is de verantwoordelijkheid van een ieder individu om hier juist mee om te gaan.

Wat kost de opleiding?

De kosten voor de tweedaagse opleiding bedragen € 395.

Waar wordt de opleiding gegeven?

Gent (België) is de thuisbasis van Luc
Wageningen (Nederland) is de thuisbasis van Saskia

Tot wanneer kan ik  afzeggen?

Onze kleine lettertjes zijn eenvoudig, helder en goed leesbaar.

Wat gebeurt er na de opleiding?

  • Aanmelding half jaar gratis Prozone, het wereldwijde contact van Laughter Yoga Leaders en Teachers
  • Aanmelding lijst Nederlandse Lachyogadocenten en -begeleiders
  • Terugkomdag in Nederland
  • Gratis meedoen met de lachclubs in Gent en Wageningen
  • Je gaat op pad om de lach te verspreiden en de wereld te laten stralen

Wat als ik nog meer vragen heb?

We horen graag van je. Mail met info@lachwinkel.nl of bel 085-2732248.

Lachclub

Wie leidt de lachclub?

De Lachclub wordt altijd begeleid door een gecertificeerde laughter yoga leader of teacher.

Wat zijn de kosten voor de lachclub?

Volgens de filosofie van Dr. Madan Kataria, dat de lach beschikbaar moet zijn voor iedereen, is dit een laag bedrag. Door o.a. de locatiekosten kan het iets verschillen en lopen de kosten uiteen van € 5 p.p. tot € 15 p.p.

Waar kan ik een lachclub vinden?

Kijk voor een actuele lijst van actieve lachclubs in Nederland op de website van Lach Instituut Nederland >>