Lachworkshop

De lachworkshop kun je het beste beleven in een groep. Of met een groep. Samen pret maken is het allerleukste om te doen.

LachworkshopKinderen lachen tot wel 300 keer per dag, volwassenen gemiddeld nog maar 15 keer.  Kinderen lachen en spelen, spelen en leren. Lachen, spelen en leren horen bij elkaar. Hoe meer je lacht, hoe beter je leert en presteert.

Door te lachen ervaar je meer verbinding met anderen. We hebben vaak de beste herinneringen aan de mensen met wie we vroeger de slappe lach hadden. De lachworkshop brengt deze ervaringen opnieuw. Je leert lachen zonder reden. We hebben plezier ómdat we lachen.

Nogmaals dank voor de leuke workshop, we hebben veel complimenten gekregen hierover! – Rocxanne Theuerzeit, GGD Zuid Limburg

Lachworkshop voor particulieren

Speciaal voor particulieren is de workshop heel geschikt voor familiebijeenkomsten, vrijgezellenfeesten of vriendinnendagen. Lees meer

Lachworkshop voor bedrijven

Voor bedrijven is de workshop heel geschikt als onderdeel van een teambuildingsdag. Het verbindt en geeft plezier. Lees meer

Direct een gratis offerte aanvragen

Inhoud

De lachworkshop is vergelijkbaar met een work-out. Vol energie de buikspieren trainen en heerlijk ontspannen eindigen. We lachen zonder reden, zoals kinderen dit doen. Dit is oefenen omdat we het niet gewend zijn. Tijdens de workshop worden allerlei oefeningen aangereikt om de lach in alle volheid te ervaren. De workshop is actief en vraagt van de deelnemers een bereidheid om open te staan voor nieuwe mogelijkheden.

Opbouw

Een standaard lachworkshop van 1 uur begint met even kort voorstellen van de trainer en een uitleg van wat de workshop inhoudt. Zo begin je niet helemaal vreemd aan het beoefenen van lachen zonder reden.

Om goed te kunnen lachen is belangrijk dat we warm zijn, daarvoor is een aantal actieve opwarmingsoefeningen ontwikkeld waarbij we al voorzichtig de lach inzetten. Dit wordt vervolgd met allerlei lachoefeningen en lachspelletjes zoals de lachwave, start-de-lach en de argumentlach.

De afsluiting is afhankelijk van de plaats, de groep en het vervolg van de dag. We kunnen vol energie afsluiten met bijvoorbeeld de jackpotlach of de rode loper. Ook kunnen we afsluiten met een korte, eenvoudige lachmeditatie waarbij we staand, zittend of liggend na de lach de ontspanning ervaren.

De lachworkshop is uit te breiden naar 1,5 tot 2 uur, met lesmateriaal en nog meer interactieve oefeningen waarbij de deelnemers uitgedaagd worden om hun creativiteit wakker te schudden.

Live of online

Door het vele thuiszijn, weinig sociale contacten is de behoefte aan lachen met elkaar groter dan ooit. Als het kan lachen we live. Als het moet kan het ook online. Geef bij je offerteaanvraag aan dat je het liefst online wil lachen. Geen probleem!

Gratis vrijblijvende offerte

Lachworkshop voor particulieren / Lachworkshop voor bedrijven

 

www.studyportals.com

Mara Driessen, officemanager Study Portals zegt:

“Wij hebben als een van de twee activiteiten na een lange ochtend van verschillende presentaties en brainstorm sessies gekozen voor de lachworkshop. We kiezen er bij onze events altijd voor om niet bekent te maken wat de activiteiten zijn, wat denk ik goed heeft uitgepakt in deze. De totale groep van 125 personen werd in twee groepen van +/-60 personen geslitst voordat de activiteiten begonnen. We hebben dus twee workshops achter elkaar gedaan steeds met ongeveer 60 personen.

De feedback die ik heb ontvangen was veelal positief, hoewel sommige mensen het ook ‘awkward’ noemde. Maar zelfs die awkwardness droeg bij aan het lachgehalte van de workshop.
Vooral de oefening “Bear, Salmon, Musquito” gaat hier op kantoor nog steeds rond en dat gaat dan weer gepaard met veel gelach.
Al met al een zeer geslaagde middag! Ik zou de workshop zeker aanraden voor bedrijven. Hoewel vooral de nieuwere medewerkers het in het begin lastig was vonden zij het na een paar minuten juist ook een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.

 

Vraag een gratis offerte aan