Opleiding Lachcoach / Laughter Yoga Leader

Als je lacht dan word je vrolijker, dan wordt de wereld lichter en de mensen vriendelijker. De opleiding kun je doen om jezelf een transformerend weekend cadeau te geven en de lach in je dagelijkse en werkzame leven te integreren. Je kunt het ook doen om daarna op pad te gaan en de lach nog verder te verspreiden.

2-daagse opleiding tot Laughter Yoga Leader

Dat wat ik geleerd heb tijdens de lachopleiding neem ik nog steeds mee in mijn coachpraktijk. Heel waardevol! – Sylvia van Casteren, autismecoaching

Mensen die de opleiding volgen geven als reden aan dat er te weinig gelachen wordt in hun leven of dat ze somberheid willen keren naar positieve gedachten. Of ze willen juist nog meer plezier en geluk in de wereld brengen.

Misschien herken je hier zelf iets van. De oplossing is twee dagen lang zinvol lachen gieren brullen.

Door meer te lachen worden je lachspieren getraind, je maakt endorfine ‘het gelukshormoon’ aan en je lichaam wordt gezonder en fitter. Het leven wordt lichter, vrolijker en leuker.

Je aantrekkingskracht versterkt enorm waardoor de dingen die je altijd graag had willen hebben of doen vanzelf op je pad lijken te komen.

Stel je voor dat je door met iemand te lachen juist het leven van die persoon op de goede weg helpt. Lachyoga is voor mensen die meer geluk, meer plezier en meer warmte aan hun eigen leven en dat van anderen toe willen voegen op een eenvoudige, leuke en vrolijke manier.

In de filmpjes zeggen de deelnemers onder andere dit:

Rita: “Het geeft een gevoel van saamhorigheid, een weekend waarin je helemaal jezelf kunt zijn. Weer lachen, dat doet deugd.”

Kris: “Ik dacht dat het misschien een gekke bende zou zijn met hyper spirituele dingen, maar het zijn allemaal gewone mensen die graag lachen. Ik kan het aan iedereen aanraden.”

Nelleke: “Leuk. Heel actief en een mooie afwisseling tussen theorie en praktijk.”

Petra: “Het is niet zo dat je gelukkig moet zijn om te lachen, je wordt gelukkig omdat je lacht en wij hebben geleerd hoe we dat kunnen doen. Met kinderen, senioren en volwassenen. Ik vond het helemaal te gek.”

Bert: “Het beste wat ik dit weekend heb meegemaakt is schaterlachen. Bij het kijken naar de filmpjes op de website leek het een beetje gemaakt en een beetje raar, maar live was het heel anders. Het begon soms met een geforceerde lach, maar dat was heel snel gedaan. Als iemand authentiek begon te lachen dan ging dat de hele groep rond.”

Ja, ik wil ook de opleiding doen   >>

Praktische zaken van de opleiding

  • Duur van de opleiding is 2 dagen, meestal in een weekend
  • Je ontvangt een certificaat dat wereldwijd erkend is
  • Je leert de 40 basisoefeningen die je overal kan toepassen
  • Je leert nog veel meer vrolijke oefeningen en energizers
  • Speciale onderwerpen: werken met ouderen en kinderen
  • Inclusief werkboek ter waarde van € 75,-
  • Na de opleiding krijg je nog een enorme berg extra’s

Prijs

Een gezond, lichter en vrolijker leven is onbetaalbaar. Toch willen we het graag vergelijken. Volgens berekeningen uit de Nemesis-studie bedragen de kosten voor antidepressiva per persoon tussen de € 2500,- en € 2900,- per jaar.

Heftig hoor. Dit zijn cijfers van een tijdje geleden. Het aantal mensen dat gebruik maakt van deze middelen is sinds die tijd flink gestegen.

geen 2900

De kosten voor de opleiding bedragen geen € 2900,- maar € 395,-.
Dit is eenmalig voor een gezond, fit én vrolijk leven.

Wat anderen zeggen

Ilse Huizinga
Ilse Huizinga, jazz vocaliste, zegt:

“Ik heb net een cursus Leader Laughter Yoga bij Saskia van Velzen gevolgd en ik vond het geweldig! Ze weet in korte tijd informatie helder over te brengen, ze schept een ontspannen sfeer en ze lacht als de beste!

Dank je wel voor alle kennis, oefeningen en de lachsalvo’s. Ik zal de lachyoga in mijn zangworkshops verwerken.”

Peter Musschoot, coach en trainer bij Mind the
Solution en deelnemer in juni 2021: zegt:

“De 2-daagse Opleiding tot Lachanimator bij Saskia en Luc was een openbaring op veel vlakken. Lachen zonder reden… Echt? Maar kijk: na pakweg 10 minuten was ik volledig op de onvoorwaardelijke trein van het lachen gesprongen. En nog even later sijpelden ook de laatste beetjes stress uit me weg. Twee dagen vol vernieuwende ervaringen en oefeningen, gebracht door twee keien in hun vak. 

Nu bijna twee jaar later begeleid ik samen met Luc geregeld lachsessies voor uiteenlopende organisaties. Ook integreer ik korte oefeningen uit lachyoga tijdens de leiderschaps- en teamtrajecten die ik begeleid. Kortom: een 2-daagse die volop blijft nazinderen…!”


Playlist afgelopen opleidingen

Dr. Madan Kataria, grondlegger van de wereldwijde
lachyoga beweging zegt: 

“Saskia is a great laughter yoga teacher and I appreciate her for taking laughter yoga further into this world.”

Er is veel behoefte aan ons werk. Naast de lach in je eigen leven integreren kun je na de opleiding ook op pad om workshops te geven. Zo verspreid je de lach nog meer en verdien je je investering zo terug. Het hoeft niet en het mag wel.

Ja, ik wil de lach verspreiden >>

Lachdocenten

 

De opleiding wordt gegeven door Luc van Imschoot en Saskia van Velzen.

Luc woont in België en is in 2006 opgeleid door Dr. Madan Kataria in Parijs. Sinds die tijd, en zeker sinds dat hij zijn business verkocht heeft, geeft hij vol vuur de lach door in België en Nederland.

Saskia woont in Nederland en is in 2012 opgeleid door Dr. Madan Kataria in India. Daarnaast is zij auteur van een aantal lachboeken zoals:
– Lachyoga, lachen zonder reden (2014)
– Lilly & June en de lachjuf (2021)
– De LOL van het Lachen (2022)

Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan een betere wereld?

Wij geloven in de kracht van deze cursus. Mocht je na het lachweekend vinden dat het je niets heeft gebracht dan krijg je je geld terug.

Ja, ik wil de wereld mooier maken >>

Schrijf je nu in voor de opleiding tot Laughter Yoga Leader

en help mee onze wereld een mooiere plek te maken.
Data:
28/29 september 2024 in Almere (NL)
26/27 oktober 2024 in Destelbergen (BE)
Of geef aan dat je op de hoogte gehouden wilt worden

Inschrijven >>