Feest

Maxima en WillemVandaag. Koningsdag. Ik moet er nog steeds aan wennen. Jij ook? Voordat ik er erg in heb zeg ik weer Koninginnedag. Of wat het nou Koninginnendag? Nee, niet muggenziften. 

Binnen anderhalve week hebben we maar liefst vier feesten voor de boeg. De eerste is vandaag, als ik dit schrijf. Koningsdag.

Bijna 2 jaar koningsschap

27 april. Koningsdag nieuwe stijl. Daar hou ik wel van. Beetje modern. Beetje anders. Beetje hip. Bijna 2 jaar op de troon. Die Alexander heeft het goed gedaan met Maxima. Vind ik. Ze hebben plezier.

70 jaar vrijheid

Over anderhalve week is het 5 mei. Toen de soldaten kwamen en ons bevrijdden dansten de mensen in de straten. Ze omhelsden elkaar, ze kusten elkaar en ze lachten. Blijdschap om vrede en vrijheid. Ieder jaar herdenken we op 4 mei. En op 5 mei vieren we onze vrijheid en de vrijheid in de wereld. Vrijheid is ons hoogste goed. Wij zijn al 70 jaar vrij. Reden voor een heel groots feest.

20 jaar lachbeweging

Maar tussen Koningsdag en 5 mei is nog een feest. En niet zomaar een.

Op zondag 3 mei is het Wereld Lachdag. Over de hele wereld wordt de lach gevierd op alle mogelijke manieren.

In maart was het 20 jaar geleden dat de allereerste lachclub in Mumbai startte. Dr. Madan Kataria ging naar het park om met een groep van 5 mensen te gaan lachen. Inmiddels zijn er meer dan 7000 lachclubs in meer dan 70 landen. We zijn de tel een beetje kwijt.

De eerste zondag in mei werd aangewezen als “World Laughter Day”. Kijk maar eens hoe dit gevierd wordt over de hele wereld.

1 jaar grenzeloos lachen

De dag voor 3 mei is er ook een feestje. Op 2 mei houden wij de allereerste Grenzeloos Lachen Inspiratiedag. Op een van de mooiste plekjes op de grens van Nederland en België. Je hebt er vast al iets over gelezen want ik schreeuw het bijna van de daken. Zo leuk vind ik dit en zo trots ben ik dat het gelukt is.

Wil je er ook bij zijn meld dan je heel snel aan. We zijn al met 60 mensen, maar voor jou maken we ruimte. Met liefde en met een lach.

 

Dit bericht is geplaatst in Werk, leven en spelen met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.