Koot en Bie over humor

Lachwinkel_Koot_en_Bie_over_humorKoot en Bie in hun humorvolle succesjaren in het simplistisch verbond. Je kan ervan zeggen wat je wil, maar Kees van Kooten en Wim de Bie waren meesters in verfijnde satire en grove humor. 

Ik hou van humor. Ik kan er dubbel om liggen. Een flauwe mop van het Donald Duck gehalte doet het goed bij mij. Een onverwachte wending in een verhaal vind ik ook heerlijk.

Ooit deed ik een onderzoek naar humor in de literatuur. De grap zit ‘m in een onverwachte draai of een andere insteek dan je de hele tijd verwacht. De lach die volgt is het oplossen van de spanning die opgebouwd wordt in het verhaal.

Verschillende soorten humor

Mensen hebben verschillende soorten humor. Daarom is humor om de lach op te wekken niet altijd even gemakkelijk. Het moet je aanspreken. Ik denk dat Koot en Bie zo succesvol waren omdat zij diverse soorten humor met elkaar verbonden.

In dit interview met Johan Anthierens leggen Van Kooten en De Bie het verschil haarfijn uit.

 

 

Wat is voor jou echt humor? Deel met ons in het reactieveld hieronder waar jij hartelijk om kan lachen.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. ‘k Ken ze van vroeger, maar ook nog van vandaag via nostalgienet, gut, ben ik dan al zo oud?