Stand-up comedian Trevor Noah over het nut van lachen

Ik ben onder de indruk van deze jongeman. Trevor Noah is een Zuid-Afrikaanse man die naar Amerika verhuisde. Als stand-up comedian weet hij zich te verplaatsen in zijn publiek.

Voortgekomen uit een zwarte moeder en een blanke, Zwitserse, vader in de tijd van de apartheid, is hij degene die ongezouten kan zeggen hoe het precies zit met rassen, verschillen en overeenkomsten.

De afgelopen tijd heb ik veel van zijn filmpjes bekeken. Hij is goedgeschoold, welbespraakt en heeft een mening. Een mening die hij met een lach weet te brengen en waarmee hij een lach weet te brengen. 

Zijn moeder leerde hem dat lachen goed is, want als je lacht dan kun je niet bang zijn.

My mother always said: when we are laughing, we are not afraid.

Trevor praat hier over Donald Trump. Het is eng, maar hij moet er ook om lachen. Het is als weten dat er een gigantische asteroïde de aarde nadert die de vorm heeft van een penis.

Wat hij hier mooi zegt over lachen is het volgende.

When you laugh, you are not controlled by fear. When we laugh we experience our true self. It doesn’t mean that what is happening to us is not real, but we can proces this very real world that is happening to uw.

(filmpje start op 5.20 min.)

In abc news vertelt hij over de tijd van zijn gewelddadige stiefvader die zijn moeder in het hoofd schoot. Ze overleefde het, wonder boven wonder. Samen lachen hielp.

Laughter reminds you of your best self. Laughter reminds you of your favourite self. Laughter reminds you of your free self.

Filmpje start op 5.03 bij de aanleiding naar zijn conclusie over lachen.

Nog een paar quotes die ik heb opgepikt in de diverse filmpjes.

A person is less frightening when we are laughing. It doesn’t diminish what the do, but it is how we cope with these situations.

Comedy is a way to numb the pain. To process what we are going through without feeling every single inkling of it.

Trump teaches us the buddhist principle of living in the moment.

Ook al is lachen een serieuze zaak, het is ook heerlijk om niet serieus te lachen. Noah over de sexy en gevaarlijke talen.

Ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen interesseren, intrigeren, informeren en verblijden. Smile :-)

Dit bericht is geplaatst in Humor & feel good, Media & beroemdheden met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *