21 tips voor de hele dag een lach

SMILELachen is een keuze.

Denken dat je moet wachten op een grap of dat iemand over een bananenschil uit glijdt is gewoon zonde van de tijd. Al die tijd had je gewoon kunnen lachen.

“Ja maar,” zeg je misschien wel, “dan is het niet echt.”

“Dat klopt,” zeg ik dan. “so what? Als je maar lol hebt toch?”

Bij de lachclubs beoefenen we iedere maand de lach. We doen alsof totdat het echt wordt. Fake it until you make it.

En weet je wat de grootste grap is? Ook al weet jij dat het niet echt is, je lichaam heeft niets in de gaten. Die begint gewoon vrolijk endorfine aan te maken en van zichzelf pret te hebben. Kun je die mooi voor de gek houden dus.

Het enige dat je wel moet doen is bereid zijn om te lachen. Als jij met je armen over elkaar gaat zitten en zegt dat je niet wil lachen – ik heb echt een keer iemand zo gezien – dan gebeurt er natuurlijk niets. Simpel.

21 tips om in het dagelijks leven lekker een portie te lachen.

1. De wekker

Zet je wekker op een vrolijk deuntje. Skip het irritante “eh-eh-eh.” Zorg dat je blij wakker wordt.

2. In bed

Rek je eens lekker uit. Zeg “whoeha” en “aha” en “hahahahaha”.

3. Pantoffels

Trek je pantoffels eens verkeerd om aan als je naar beneden loopt. Dat voelt gek.

4. Douche

Zing de operalach onder de douche. Maak het huishouden wakker. Maak de buren wakker met je vrolijke gezang.

5. Aankleden

Begin eens met iets anders dan gebruikelijk. Trek je normaal eerst je ondergoed aan, begin dan eens met je sokken. Of je jasje. Al zul je die wel weer uit moeten trekken :-)

6. Opmaken

Dagcrème, lotion, het maakt niet uit. Stel je voor dat je lachcrème op je gezicht smeert. Kijk maar in de spiegel als je dat doet en voel hoe de lach in je huid kruipt.

7. Ontbijt

Maak een vrolijk ontbijt klaar. Beleg je boterham op een vrolijke en feestelijk manier. Pak je mooiste schaaltje om je granenontbijt in te nuttigen of zet een parapluutje in je kopje thee. Maak een piepklein feestje van het ontbijt.

8. Keukentafel

Klop ritmisch op de keukentafel en zeg “hoho” en “haha”.

9. Kinderen

Geef je kinderen een lachknuffel als je ze bij school brengt of vanuit huis uitzwaait. Lach samen hardop.

10. In de auto

Lach als je voor het stoplicht staat. Rood licht is een giller toch? En zeg “brrrrrrmmmmm” als het licht op groen springt. Vergeet niet verder te rijden.

11. Op de fiets

Steek je hand op tegen iedere fietser die je tegenkomt, zoals motorrijders dat doen. Wees cool.

12. Koffie

Op het werk, of thuis, start je nu de dag met koffie. Aaahhh, even zitten, even genieten. Zeg dan ook “aaaahhh.” Dat kopje koffie heb je verdiend.

13. Op kantoor

Lach tegen iedere collega die je tegenkomt. Ja, ook die ene!

14. PC

Je pc is weer eens traag of loopt vast. In plaats van het ding uit het raam te willen gooien zoals gebruikelijk lach je het eens hartelijk toe. Het kan er tenslotte toch ook niks aan doen. Is jouw PC niet traag? Geniet en lach!

15. Boodschappen

Uit het werk snel nog even de boodschappen doen. Bij de lachyoga kennen we de creditcardlach. Lach om je bankafschrift. Stel je in de winkel toch eens voor dat je rekening de helft lager is dan normaal. Dat is echt om te lachen!

16. Eten koken

Natuurlijk heb je allerlei heerlijkheden gehaald. Eten is om te genieten. Wist je dat het nog lekkerder wordt als je je eten hartelijk toelacht terwijl je in de potten en de pannen staat te roeren?

17. TV kijken

Zoek vooral vrolijke programma’s uit. Als je teveel kijkt naar het journaal dan ga je denken dat de hele wereld ellende is. Natuurlijk is het niet alleen maar vrolijkheid, maar doseren is belangrijk. Zorg dat je tenminste een keer gelachen hebt.

18. Hobby

Houd je je ’s avonds nog even bezig met je hobby, lees dan het artikel over de varianten op de huishoudelijke klusjeslach. De hobbylach is er een van.

19. Uitkleden

Net zoals je vanmorgen je kleren in een andere volorde aantrok, trek ze dan nu ook in een andere volgorde uit. Of mannen, probeer eens een t-shirt uit te trekken zoals vrouwen dit doen (met gekruiste armen voorlangs) en dames, probeer het eens zoals mannen dit doen (vanuit de nek over het hoofd trekken).

20. In bed

Voor een goede nachtrust helpt het als je deze stappen zetten.
1. Bedenk 5 dingen die je leuk vond deze dag
2. Bedenk 5 dingen (groot of klein) waar je dankbaar voor bent
3. Glimlach bewust tenminste een minuut

21. Altijd

Zoek vrienden en vriendinnen op om veel mee te lachen. Ga naar het theater. Sport. Zorg dat je pret hebt. Maak lol. Het komt niet altijd vanzelf.

 

Wat zijn jouw tips om te blijven lachen? Deel het met ons in het reactieveld hieronder. Ik ben heel benieuwd.

Dit bericht is geplaatst in Lijstjes & tips. Bookmark de permalink.

4 reacties op 21 tips voor de hele dag een lach

 1. peter derks schreef:

  gewoon wat vriendelijker zijn naar minder bedeelden
  wat vaker lachen naar gewoon mensen op straat

  • Saskia van Velzen schreef:

   Dat is zeker goed Peter. En zo simpel. Let’s do it.

 2. Lonneke schreef:

  Hallo!
  Als ik een rondje ga rennen, draaien er altijd allerlei gedachten in mijn hoofd. Ik vind het dan fijn om me ergens op te focussen, dan gebruik ik vaak een zin die ik letter-voor-letter steeds achter elkaar herhaal: i-k l-a-c-h d-e h-e-l-e d-a-g, elke letter 3 stappen of zoiets. Dan voel ik me vrolijk en zit er vaak een glimlach op mijn mond, de hele tijd. Vooral leuk als ik andere renners tegenkom; die groet ik altijd vrolijk!
  Groetjes en tot ziens op 2 mei

  • Saskia van Velzen schreef:

   Goed idee Lonneke. Als ik binnenkort weer ga hardlopen dan ga ik het zeker uitproberen!

Reacties zijn gesloten.