5 tips om de feestdagen door te komen

Feestelijke dagen?Cadeau met strik

Sinterklaas is zojuist vertrokken, Kerst is onderweg en Nieuw jaar duurt nog maar een paar weken. December, een feestelijke maand met feestelijke dagen. Sommige mensen zien er als een blok tegenop. “O jee, mijn gedicht is nog niet af, wat moet ik nu weer kopen voor kerst voor iemand die alles al heeft en hoe kom ik oud- en nieuw door?” “HELP”.

Om de feestdagen heelhuids door te komen zijn hier een 5-tal tips.

1 Gedicht

Wanneer je verplicht je sinterklaas- of kerstcadeau in zit te pakken en je gedicht te maken (en met een beetje pech nog een surprise ook) denk dan eens hieraan: Doe je ogen dicht en stel je voor dat je 6 jaar oud bent. Je gelooft nog heilig in de goedheiligman en hij vertegenwoordigt een hele bijzondere wereld voor je. De wereld van CADEAUTJES. Ga met die energie aan het werk. Misschien wordt je surprise niet de mooiste maar wel de vrolijkste. Wees slim voor het gedicht. Op internet zijn heel veel sinterklaasgedichtengenerators te vinden. Je vult de naam in en het cadeau en hopla, weer een gedicht. Even googlen en die stress is over.

2 Schoonmoeder

Oei, verplichte familiebijeenkomsten. Wie heeft schoonmoeder met de kerst en wie eet bij wie en wanneer? Geen zin? Maak eenvoudig zin. Doe een kerstster in je haar, een mooie jurk aan (kerst is een goede gelegenheid om eens iets moois aan te trekken), verheug je op die ene persoon die ook daar zal zijn en haal adem. Vooral dat laatste is belangrijk, zie tip 5. Heb je geen verplichte familiebijeenkomsten. Heerlijk, weet je hoeveel foute kerstfilms er op tv zijn met kerst? Heerlijk. Lekkere hapjes, kat op schoot en met een dekentje op de bank. Zo kom je echt uitgerust de kerstdagen door.

3 Vuurwerk

Doe met oud en nieuw eens iets wat je nog nooit gedaan hebt: als je nooit vuurwerk afsteekt, doe het dan eens een keer. Koop een potje siervuurwerk, of twee, en steek ze zelf aan. Het voelt heel stoer als het lukt. Steek je nu juist altijd vuurwerk aan, doe het dan eens niet. Kijk naar anderen, schudt alle buren de hand en maak praatjes. Zorg voor champagne in huis zodat er echt wat te vieren is.

4 Obama en Kabouter Plop

Denk bij al die momenten eens aan de tijd dat je kind was. Bij de lachyoga maken we veel gebruik van ons voorstellingsvermogen, iets wat kinderen fantastisch kunnen. Doe alsof… Dat doet me ineens denken aan die reclame van de staatsloterij. Als je die wint dan… vier je oud en nieuw met al je buren op Curaçao. Stel je bij al deze momenten eens voor dat je het viert op een hele bijzondere plek. Of met een hele bijzondere gast. Dit kan iedereen zijn, van Kabouter Plop tot President Obama, wat jij wil. Je hele feest krijgt een glans die je gezicht van je overneemt.

5 Relax

Wordt je bewust van je ademhaling. Wist je dat als je gespannen bent je ademhaling omhoog vliegt. Sneller, minder diep en hoger in de keel. Wanneer je bewust adem haalt, dieper en dieper, dan ontspan je vanzelf mee. Ontspan ook je kaken, dat helpt. Dit hoeft niet lang hoor, bij 1x per dag 9 ademhalingen of volgens onderstaand ritme.

1x per dag = 9 ademhalingen per keer

2x per dag = 8 ademhalingen per keer

3x per dag = 7 ademhalingen per keer

4x per dag – 6 ademhalingen per keer

5x per dag = 5 ademhalingen per keer

6x per dag = 4 ademhalingen per keer

7x per dag = 3 ademhalingen per keer

8x per dag = 2 ademhalingen per keer

9x per dag = 1 ademhaling per keer

Doe deze ademhalingen met een lichte glimlach op je gezicht. Denk tegelijk eens na over deze onregelmatigheid en wat de voor jou meest gunstige interval is.

Ik wens je vrolijke dagen en een feestelijke jaarwisseling.

Dit bericht is geplaatst in Lijstjes & tips met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.