Never forget to smile – 5 tips

Glimlach

smile

Glimlach meer iedere dag. Sta er af en toe bij stil. Trek je mondhoeken omhoog. Een geheimpje: als je 2 minuten zo kijkt, dan beginnen je hersenen al endorfinen aan te maken. Die trekken zich er namelijk niets van aan of je echt of nep lacht. Goeie truuk!

Doe eens iets anders dan anders

Ga buiten je boekje, stap uit je comfortzone, doe iets extraordinairs. De spanning alleen al maakt dat we moeten lachen.Doe bijvoorbeeld eens Free Hugs, spannend en goed voor een grote lach op je gezicht!

Maak iemand anders aan het lachen

Door je te focussen op een ander wordt je al vrolijk en als die ander gaat lachen door jouw inspanningen kun je niet anders doen dan meelachen.

Fake it until you make it

Bij de lachyoga wordt veel gebruik gemaakt van de neplach. De echte lach kan hierachteraan komen, alhoewel dat niet eens nodig is. Wanneer je goed nep lacht wordt ook het doel, de gezondheid bevorderen, bereikt. Begin met HO-HO-HA-HA-HA.

Knipogen

Oefening voor 2 personen. Ga tegenover elkaar zitten. Kijk elkaar rustig aan. Doe dan langzaam een oog dicht en weer open. Doe dit allebei. Steeds iets sneller. Dit kan ook voor de spiegel, maar met 2 is het nog veel leuker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *