De LOL van het Lachen

LOLvanhetlachenHeb jij dat ook wel eens? Dan heb je iets ontzettend leuks bedacht maar niemand die de lol daarvan snapt of inziet. Dat overkwam mij pas.

Het boekje “Lachen zonder reden” dat je waarschijnlijk al eens gedownload hebt, is – vind ik -aan vervanging toe.

Dus bedacht ik een boekje dat ook past bij de Lachwinkel namelijk “grossieren in de lach”.  Ik vond grossier een heel leuk woord bij een winkel waar de Lachwinkeliers je helpen om meer lach in je leven te brengen.

Om in de grutterssferen te blijven bedacht ik 12 x 12 onderwerpen. Een dozijn keer een dozijn is een gros onderwerpen. Al doorfilosoferend bedacht ik de term “Grossieren in de lach”.

Maar toen ik dit in de groep gooide keken mensen mij stomverbaasd aan. Wat bedoelde ik in vredesnaam met “grossieren”. Na veel uitleggen kwam er een bedachtzaam knikje. Aardig bedacht. Maar nee, de link werd niet gelegd. Oh, en ook nog dozijnen erin, hahaha, leuk hoor.

Dus…

De titel veranderde. Mijn hele 12 x 12 = 144 op de schop. De enige die dit waarschijnlijk echt leuk vond was denk ik de boekhouder in mij. Of de grutter. Weg met “Grossieren in de Lach”. Hier wordt niet gegrossierd maar aan grote pret gedaan.

De LOL van het Lachen

Zo gaat het heten. Veel duidelijker natuurlijk. En het klopt ook wel met wat er in staat. Of komt te staan. Ik ben nog aan het schrijven. Momenteel is onderdeel 95 van de 144 af. Want die 144 daar houdt ik aan vast. Past precies bij een Lachwinkelier, of niet?

Hou het dus in de gaten. Het boekje komt nog. Volgende week publiceer ik vast een stukje eruit. Dan kun je een indruk krijgen van het gaat worden.

En in de tussentijd ben ik benieuwd, heb jij wel eens iets leuks bedacht waar niemand verder ook maar iets van begreep? Waarvan jij verbaasd bent dat niemand het snapt. Want het is toch zo grappig?

Dit bericht is geplaatst in Boeken & verhalen, Werk, leven en spelen met de tags , , . Bookmark de permalink.