Een wonderlijke ontmoeting

Weet je wat mijn dokter zei?Afgelopen week overkwam mij iets wonderlijks.

Woensdagochtend. Klokslag 8 uur lever ik mijn auto in bij de garage. Ik mag even wachten op de reparatie van het sterretje in de voorruit. Aan het eind van de wachttafel zit een mevrouw achter haar computer gedoken dus ik ga, met een kop koffie, schuin tegenover haar aan het andere einde van de tafel zitten, pak mijn mobieltje, pen en papier en begin plannen te maken voor de dag.

WONDERLIJK

Tot zover niet wonderlijk.

Een kleine tien minuten later komt er een vrolijke jongeman binnen. Hij gaat naast de dame achter de computer en tegenover mij zitten. Ik wijs hem op de koffieautomaat achter hem waarop hij meteen een kopje koffie voor zichzelf maakt.

Nog steeds niet wonderlijk.

Maar dan gebeurt het. Hij reageert op een naam die geroepen wordt in de garage, ik geef daar een opmerking op, we lachen. Ik vraag hem waar hij werkt en vervolgens krijg ik een stortvloed aan verhalen, gekkigheden en vrolijke momenten te horen.

TELE 2

Ik leer dat de mensen bij Tele 2, waar hij werkt, continu onderbezet danwel hoogbelast zijn en dat dit een goed ding is. Je krijgt nooit al je werk af, je wordt er productiever van en je leert prioriteiten stellen. Ik leer dat samenwerken met Indiërs fantastisch is. Tegelijkertijd verbazen we ons allebei over hoe zij zo wonderlijk met hun hoofd kunnen wiebelen.

DOKTER

Ik leer dat hij een wonderlijke dokter heeft die hem laat stoppen met roken.

Hij: dokter, ik wil stoppen met roken, help mij daarbij.
Dokter: hoe gemotiveerd ben je?
Hij: op een schaal van 1 tot 10 een 6, zoals de meeste mensen.
Dokter: Ik heb vier pillen. Ze hebben een verschillende werking, maar ze werken alleen als je 100% gemotiveerd bent. En als je 100% gemotiveerd bent dan heb je de pillen niet nodig.
Hij: ok, als ik 100% gemotiveerd ben, wat moet ik dan doen?
Dokter: ik raad je een goed boek aan, maar het is niet meer te krijgen. Dus ik vertel je wat je moet doen. Beloon jezelf voor ieder moment dat je niet rookt. Eerst voor een dag, dan voor 2 dagen, dan voor een week, vervolgens voor een maand. Bepaal van tevoren wat de beloning is, zo kijk je ernaar uit.

Het werkte, hij is nu twee jaar een niet-roker.

Ik denk aan hoe wij mensen helpen met stoppen met roken met behulp van hypnose. Die dokter is geweldig. 100% gemotiveerd, dat is ook ons criterium. Inderdaad, je hebt geen pillen nodig. Maar om je te helpen de rookmomenten (lees gewoontes) los te koppelen van het roken helpt hypnose enorm. En ook om te weten dat die ene sigaret niet bestaat. Het monster ligt op de loer. Dat die ene sigaret niet bestaat heeft hij ook ontdekt. Door iedere keer weer te beginnen met roken. Maar goed, daar gaat het hier niet over.

CONTACT

Ik leer het belangrijkste. Hij pakt niet zijn mobieltje. Hij kijkt blij de wereld in. Hij kijkt mij vrolijk aan. Hij maakt contact door verhalen te vertellen en mensen met zijn gekke gedachtensprongen betrokken te houden. Ik geniet. De tijd vliegt als we zo aan het praten en lachen zijn.

Hij vertrekt. De reparatie van mijn auto valt tegen. Ik mag nog een uur wachten.

Saai.

 

TIP

Wil je minder vast zitten aan je mobieltje? Lees dan eens deze tips van Telfort >>

En ik neem me voor om in gezelschap mijn mobieltje aan de kant te leggen, dicht te doen en niet te bekijken. Om 100% focus te hebben voor mijn gesprekspartner. Zoveel leuker wordt het dan.

Wat was jouw wonderlijkste ontmoeting? En wat heb je daarvan geleerd?

 

Vergeet niet tijdens onze social distance periode toch te lachen met elkaar, virtueel of op (minimaal) anderhalve meter afstand. Deel je leukste dingen in de facebookgroep Het Lachkwartiertje.
Een aanvraag voor een lachworkshop - voor later dit jaar - beantwoorden we graag. Stay healthy. Smile.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *