Jippie de pippie

Pippi LangkousPippi Langkous was mijn favoriete kinderheld. Ze beleefde allerlei avonturen, ving de boeven, deed waar ze zin in had en had veel plezier met meneer Nielsson en haar paard Kleine Witje. Als kind hing ik in het klimrek, met staartjes in, en stelde me voor hoe sterk ik was en hoe goed ik kon klimmen.

In dit artikel lees je 5 jeugdherinneringen waar ik met een glimlach aan terugdenk. Welke herinnering maakt jou aan het lachen?

1 Pippi Langkous

Een van de momenten die me bij is gebleven is het moment dat Annika en Tommy bij Pippi spelen en ontdekken dat ze te laat zijn. Moeder zal wel boos zijn. Pippi zegt dan dat ze achteruit terug moeten lopen, zo halen ze de tijd in. In de film lopen ze achteruit en komen op tijd thuis. Dit spelletje met de tijd heeft mijn logische geest sinds die tijd bezig gehouden. Helaas kan ik het filmpje daarvan niet vinden, maar deze is ook leuk.

2 Stuif s in met Ria Bremer

Woensdagmiddag. Liggen op het kleed op de vloer, televisiemiddag. Eerst de programma’s voor mijn broertje, zoals de Berenboot, later op de middag Stuif es in met Ria Bremer. Als je van mijn leeftijd bent (hahaha) dan weet je wat ik bedoel. Kinderen speelden de hoofdrol, talenten werden ontdekt maar het mooiste kwam aan het eind. De balk met de tekeningen kwam naar beneden, Ria Bremer keek naar voren en deed een greep naar achteren en alle kinderen gilden om de juiste tekening of het kunstwerk eruit te laten halen. De chaos van het hele programma was eigenlijk het allermooist.

3 Reclame die je bijblijft

De tijd was eenvoudig. Reclames waren simpel. Iedereen die vroeger dit liedje heeft gehoord kan het nog zingen. Oehoe, aha, we maken Domo vla. Bloebloe blabla, hopjes vanille en chocola ……. In die makkelijke pakken…

4 Nog een reclame om te lachen

De fiat Panda kwam voor het allereerst uit. En moest aan de man (vrouw) gebracht worden. Een auto van niks natuurlijk, dus het accent lag op iets anders. Ik wordt nog steeds vrolijk als ik naar deze reclame kijk.

5 de slappe lach met mijn beste vriendin

Hoe heerlijk ik ook de lachyoga vindt, met mijn vriendin kan ik echt tranen met tuiten lachen. Vroeger als kind, en nu nog. In 2007 kregen we de slappe lach tijdens het muziek maken. Dat is gefilmd. In 2012 kregen we de slappe lach toen we keken naar de film uit 2007. En daar is dan weer een filmpje van gemaakt :-)

 

Tover een glimlach op ons gezicht en deel je favoriete herinnering met ons. Wij zijn benieuwd. Het leukste verhaal verdient een set vrolijke pennen.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Leuk & bijzonder aanstekelijk filmpje, dat van Premiere Suite!… Kennik ergens van volgens mij… ;-)

 2. Ik denk met verwondering terug aan Kantjil.
  Een Indonesische man , ik weet zijn naam niet meer, die met zijn handen allerlei dierenbeelden kon weergeven.
  Formidabel!
  Hij liet de dieren (zijn handen) bewegen waarbij hij, in zijn aandoenlijk nederlandse taal, een verhaaltje erbij vertelde.
  Dat is volgens mij het zaadje geweest voor mijn Bewegingslessen; om met je lichaam van alles en nog wat uit te kunnen beelden en op muziek te kunnen beleven.

 3. ik denk met plezier terug aan ome willem
  vooral de geitebreier en broodje….
  wat ik niet mocht zeggen van mijn moeder
  menig keer zei ik het heel zachtjes ..ik dacht mama hoort het
  toch niet ..ik moest dan zo lachen dat ik als nog een
  draai om mijn oren kreeg ..ben nogsteeds erg slecht in om
  met mezelf veraden als ik iets ontdeugens doe :-)

  1. Hahaha Yolanda,

   dat herken ik ook helemaal. Alhoewel mijn moeder het oogluikend toestond. Ik denk dat zij er zelf ook om moest lachen :-)

 4. ik volg tegenwoordig Ricky Gervais op facebook. Veel korte quotes, korte filmpjes, altijd grappig. Als hij in lachen uitbarst, moet je wel meedoen.

  1. Leuk Connie. Nog nooit van gehoord dus ik ga snel kijken!