Lazy summer days – 10 tips om de zomer door te komen

zonWanneer ik dit schrijf is het niet gewoon warm. Mijn gezicht begint te gloeien zodra ik een stap buiten de deur zet en na twee stappen beginnen de eerste druppels zich te vormen.

Na een minuutje voel ik dat de druppels zich tot straaltjes vormen en door de zwaartekracht vanzelf naar beneden kruipen. Het lichaam koelt zichzelf zo af, maar ik merk het verschil niet.

De zon brandt uit volle borst. Alles vertraagt. De mensen slenteren voorbij, de kat ligt te liggen in de tuin en kijkt alleen nog maar naar de muis en ik hou me gedeisd. Hoe komen we deze zomer door? Hoe blijven we lachen en waar genieten we van?

Ik ben echt lazy als ik dit schrijf. De hitte laten mijn hersens verweken en ik kom niet verder dan negen tips. Heb jij voor ons de tiende?

10 tips om de zomer goed door te komen

1 houd een siësta

hangmat

De zon zorgt ervoor dat je opgeladen wordt met goede vitamine D, zorg ervoor dat je het niet te snel kwijt raakt en doe kalm aan.


2 Kijk naar de wolken

wolkjes kijkenHet is heerlijk om in het gras te liggen en al starend naar boven grappige vormen in de wolken te ontdekken. Wie of wat zie je?


3 Lees geen zware kost

garfieldzomer

Stripboeken zijn bij uitstek geschikt voor een moment in de hangmat of op de stretcher op het strand.


4 Ontdek de lekkerste ijsjes

OutsetIedere zomer worden er weer smaken toegevoegd, uitgevonden en verbeterd. Proef de nieuwste smaken en koel heerlijk af.

5 Neem een koude douche

Wist je dat een koude douche heel veel voordelen heeft?

 • koudedoucheversterkt immuunsysteem
 • hormoonproductie neemt toe
 • bloedcirculatie verbetert
 • vermindert depressie
 • stofwisseling neemt toe
 • beter voor je haar
 • nierfunctie verbetert
 • reguleert autonome zenuwsysteem
 • genezing gaat sneller
 • beter slapen

6 Denk aan de sneeuw

Zet je gedachten op een ander spoor. Denk niet “oh, wat is het heet” maar stel jezelf voor hoe je in de winter vergeet je jas aan te doen wanneer je naar buiten loopt.

sneeuwEr staat een hele zachte wind en de sneeuwvlokken dwarrelen naar beneden. Je ademt in en voelt de weg die de frisse lucht aflegt. Je neusvleugels trillen ervan en je longen vullen zich met koele aangename lucht. Enkele sneeuwvlokjes raken zachtjes je huid. Daar waar ze raken voel je het tintelen. Langzaam smelten ze en je voelt piepkleine koele straaltjes over je huid lopen.

7 Wordt verliefd

liefdeAls je verliefd bent dan heb je naast je roze bril verder helemaal niets in de gaten. Dus of het nu heet (lekker) of koud (lekker) is, of dat het waait (lekker) of windstil (lekker) is, of dat je nu op het strand (lekker) ligt of aan het bergbeklimmen (lekker) bent.  Het voelt gewoon lekker.

8 Duik in het zwembad

Dit leuke korte filmpje spreekt voor zich. Vergeet niet te spelen als je in het water bent.

9 Verzin een mop

jokeMoppen vertellen en moppen horen is leuk. En je hebt als het goed is alle tijd van de wereld om moppen te verzamelen of te verzinnen.

Vertaling:
Een man ziet zijn vrouw druk bezig in de keuken en zegt: “Kan ik helpen?”
Zij zegt: “Natuurlijk, neem deze zak aardappelen, schil de helft en stop ze in de pan om te koken.”

10 tip nummer tien

Wat is jouw tip om de hete dagen en benauwde nachten het hoofd te bieden? Deel het hieronder met ons.

Dit bericht is geplaatst in Humor & feel good, Lijstjes & tips. Bookmark de permalink.

11 reacties op Lazy summer days – 10 tips om de zomer door te komen

 1. rene schreef:

  Onder een parasol…………………in een groot koel bad………………..met een groot glas koud drinken………………luisteren naar je favoriete muziek………….met je ogen dicht………..denkend aan een vakantie in hawai…………in je eigen achtertuin hahahahahahahaha…………………………..lang leve de zomer…………..

 2. Nanny Vogelaar schreef:

  Als je echt last van de warmte krijgt of je sloom begint te voelen / er komt niets meer uit je handen / het wil maar niet lukken om dát te doen wat je eigenlijk wilde doen (vanwege de warmte):
  ga zingen op een melodie die je lekker ligt met b.v. de volgende woorden:
  Jajajaja, ik lach om mijn luiheid
  jajajaja, ik lach om mijn sloomheid
  Jajajaja, ik lach om de temperatuur
  Jajajaja, ’t is niet van eeuwige duur
  Jajajaja , laat me denken aan een ander seizoen
  Jajajaja, weet ik het dan nog van toen?
  jajajaja, laat ik er maar om lachen.
  Hahahahahahahahahaha !

 3. Saskia van Velzen schreef:

  Nog een berichtje van Marjo met een hele leuke tip:

  Hoi Saskia
  Ja de zomer is heerlijk warm. We zijn net terug van onze heerlijke Nederlandse vakantie met zomerse temperaturen. Wil je smakelijk lachen luister dan naar het liedje van Toon Hermans – de tango van het blote kontje (https://www.youtube.com/watch?v=XyotQ3qoG_Q) . Wij vonden het heerlijk om te horen en Toon om te zien – you tube. Wij hebben smakelijk gelachen. En ik beluister regelmatig dit lied , ik ik blijf erom lachen – dus bij deze geef ik het door wie het wil horen.

  Fijne zomer
  Vrede en alle goeds
  smakelijke lach van Marjo

 4. Ankie Scholten schreef:

  Heet weer is een mooi moment om kinderen uit te dagen wie er iets kan vinden om mee te wapperen…ze zijn veel vindingrijker dan volwassenen…dan ga ik lekker in mijn luie stoel in de schaduw zitten….dan krijgen ze punten voor wie het eerst een mooie of goede waaier gevonden of gemaakt heeft…..dan doen ze om de beurt bij mij en bij elkaar wie er het langste kan wapperen….en daarna mag de winnaar kiezen wat voor een heerlijke ranja drankjes ze mogen maken.

 5. Astrid schreef:

  Sitting quietly,
  Doing nothing
  Rivers flow
  and the grass grows by itself

  • Saskia van Velzen schreef:

   Ja Astrid. Beetje zen. Beetje rust. Beetje niets. Heerlijk.

 6. Saskia van Velzen schreef:

  Bericht van Ans via mail binnengekomen:
  —–
  Nou, hier komen mijn tips:

  Maak je niet te druk
  Buiten eten
  Geniet van de mooie avonden
  Vul je wastafel met water en leg eerst je onderarmen er een paar minuten in en daarna je voeten (om de buurt – ha ha), daarmee koel je ook weer –even- af.
  Makkelijk eten (salades en daarmee kun je eindeloos variëren)

  Dat is het eerste waar ik aan denk.

  Hartelijke groet,
  Ans

  • Saskia van Velzen schreef:

   Ha Ans,

   Goeie tips. “Maak je niet druk” lukt me niet altijd ;-)

 7. Novadomus schreef:

  In mijn huis ben ik kampioen siësta houden, maak ik m’n eigen ijsjes, koel ik polsen en gezicht met koud water, zuip ik me bijkans het kleplazarus aan leiding water, zoek ik wolken aan een wolkeloze hemel, ben ik de beste in het niet verliefd worden (er is niemand waarop), duik ik niet in een zwembad, gebruik ik om cardiovasculaire redenen geen koude douche, heb ik dezelfde redenen alleen maar flauwe moppen (mag geen tot zeer weinig zout gebruiken) en ’s nachts? Dat wil niemand toch echt weten!

  Een tip: houd ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten, zodat de warmt/hitte buiten blijft. Dan is het relatief koel in huis.

  • Saskia van Velzen schreef:

   Hahaha, ik begin je humor te leren kennen en te waarderen. Dank je. Goeie tip trouwens, dat doe ik zeker. De boel dichthouden bedoel ik.

Reacties zijn gesloten.