Opruimen!

Marie KondoDe zon schijnt.

En ik heb de kolder in de kop.

Nu heb ik niets met mattenkloppen, stofzuigen, ramenzemen of anderszins, maar soms…

Dan slaat het toe. Dan moet het gebeuren.

En ik heb nu een extra motivatie. Een extra ‘drive’. Ik wil namelijk mijn huis verkopen.

Maar ja, als ik om me heen kijk zou ik het zo ook niet willen kopen. Er moet eerst echt opgeruimd worden.

De hulptroepen staan klaar. Vriend- en dochterlief steken de handen uit de mouwen.

Een dag van hard werken, vier ritjes naar de stort, uitzoeken en logisch terugplaatsen levert een uitgeklede keuken, een ruimtelijke woonkamer en een legere kelder op.

Wat voelt dat lekker!

Hoe opgeruimder het huis wordt, hoe opgeruimder ik me voel. En hoe meer ik in de gaten krijg dat de zon schijnt en dat het voorjaar is. Ik ben blij :-)

Zo blij, dat ik na een dag op pad nog even de boekenkasten uitzoek. Weer 6 dozen met boeken en kaarten die weg mogen. Ze variëren van kinderboeken tot prachtige fotoboeken en van romans tot spirituele handboeken. Iemand belangstelling?

Een paar jaar geleden zei ik nog bij een grote boekenuitzoekklus “Bewaren maar. Dat was mooi of ik heb er nog wat aan.” Dat lijkt nog steeds zo, maar toch kan ik er nu afstand van doen. Meer ruimte in mijn huis, meer ruimte in mijn hoofd en meer ruimte in mijn leven.

Om mezelf te helpen heb ik toch iets toegevoegd aan dat wat ik weg wil doen. Een boek. Toevallig hoorde ik er van de week over.

Marie Kondo is opruimgoeroe. Het allerbelangrijkste: Hou je van wat je hebt? Doet het je goed? Voel je je er ok bij? Wordt je er vrolijk van? Does it bring you joy?

Het boek ligt op tafel terwijl wij volop opruimen. Zelfs niet gelezen straalt het zijn magie op mij af. Wat een gaaf boek :-)

Marie Kondo Opgeruimd

De cover vind ik ook mooi. Lekker leeg. De boodschap is helder. Hij is eenvoudig te bestellen via Bol.com. De volgende dag bezorgd. Hartstikke handig als je snel aan de slag wil.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Werk, leven en spelen. Bookmark de permalink.