Start de dag met een lach

StartdedagmeteenlachIn je eentje thuis een beetje gaan zitten lachen, nee, dat doe je niet zomaar.

O, jij wel?

Nou, voor die mensen die dat niet zomaar doen is dit stukje. Misschien lukt het dan ineens wel.

Laten we niet gelijk gaan voor die uitbundige lach. De dijenkletser. Dijenkletsers zijn een bepaald type grappen die bij een bepaald type mensen hoort.

We gaan voor een hele zachte, warme, diep van binnen gloeiende lach. Doe je mee?

Zacht en warm lachen

Tingeling. De wekker gaat. Het is 6 uur en het wordt al licht in mijn slaapkamer. Dat komt niet door het licht van buiten maar van die fantastische wake-up light die ik mijzelf cadeau heb gedaan. Een aanrader.

Ik doe mijn ogen open. Langzaam wordt het vage beeld duidelijker en zie ik de contouren van het schilderij tegenover mijn bed. De kus van Gustav Klimt glimt me tegemoet.

Dankbaar

De start van deze ochtend is vast. Ik bedenk 5 dingen waar ik dankbaar voor ben. Wat dit is wisselt enorm. Nu is het dat ik dankbaar ben dat ik zulk leuk werk heb, dat ik erbij was toen mijn kat pas overleed, dat ik in staat ben om in een heerlijk huis te wonen, dat ik super hulp heb gevonden voor de tuin en dat ik daar weer licht begin te zien en ik ben dankbaar dat mijn dochter haar eigen pad volgt en op dit moment bij haar man in Amerika is.

Al deze gedachten maken dat er een glimlach op mijn mond verschijnt. Zelfs zo vroeg wanneer ik nog maar half wakker ben.

Douche

AquanotesSommige mensen hebben eerst koffie nodig voordat er wat anders gebeurt. Ik ben zo iemand die eerst onder de douche springt. Onder de douche wordt ik namelijk echt wakker. Mijn ogen willen dan pas echt wat gaan zien. Het zal de leeftijd zijn.

In de douche heb ik iets waar ik echt blij van wordt. Dit zijn aquanotes. Een kladblokje wat je in de douche kan ophangen en waarvan het papier nat kan worden. Je kan het gewoon beschrijven met een potlood.

Onder de douche krijg ik namelijk altijd mijn beste ideeën. Menig (e)boek heeft hier zijn oorsprong gevonden. En je kan berichtjes voor elkaar achterlaten. Zoals dit uiterst lieve briefje van een vriendinnetje van mijn dochter.

De aquanotes zijn niet verkrijgbaar in Nederland. Daarom heb ik speciaal een zending laten komen uit Amerika. Wil je deze super handige en vrolijke aquanotes bestellen kijk dan in het winkeltje. Ze kosten € 9,75 per stuk + verzendkosten.

Terwijl ik me insmeer met Nivea douchecreme “happy time” wordt ik al blij van alle vrolijke ideeën die ik krijg. Programma’s die ik kan maken, collega’s die ik kan helpen met nuttige informatie, onderwerpen die ik in de opleiding wil behandelen, het lesmateriaal dat beschikbaar komt.

Lachcrème

Na het aankleden kam ik mijn haren en smeer ik dagcrème op. Dagcrème? Lachcrème! Probeer het maar eens. Ga voor de spiegel staan en stel je voor dat overal waar je de lachcrème smeert je huid in kleine lachjes uitbarst. Al je cellen beginnen te gloeien en te glimmen van vrolijkheid.

Eh, je weet pas of het zo is totdat je het probeert. Dus…

Terwijl ik naar beneden loopt bedenk ik me dat al mijn cellen aangestoken worden door de cellen die zojuist in aanraking zijn gekomen met de lachcrème. Het is een soort kettingreactie. Totdat alles trilt van de pret.

Reinigen

Beneden aangekomen drink ik een glas warm water met citroen. Het reinigt en helpt om de afvalstoffen die je ’s nachts hebt verzameld af te voeren. Daarna doe ik de Tabata.

Wat de Tabata is? Dat is een programma van maar liefst 4 minuten waarin je 8 keer oefeningen doet. 20 seconden oefenen, 10 seconden rust. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar wat doet. Op youtube is er een flink aantal te vinden, ik gebruik deze Tabata.

Daarna maak ik mijn spinazie/sla/groente/kruiden-groene smoothie en start ik de dag. Omdat ik zo vroeg op sta kan ik nog een uur werken voor ik naar mijn werk ga. Dit uur gebruik ik om aan mijn boek te schrijven – op dit moment het kinderboek over lachyoga – of om iets anders te doen waar ik zin in heb.

Auto

Wanneer ik in de auto stap om naar mijn werk te rijden moet ik altijd denken aan de start de motorlach – je start 3 keer en zegt “hahaha, hahaha, hahahahahahhaha” waarbij je bij de laatste keer wegrijdt. Sta je voor het stoplicht? Lach! Is het stoplicht op groen? Zeg “brrrrrrmmmm” en rijd vrolijk door.

Als ik het zo terug lees dan zie ik het. Het leven is eigenlijk simpel. je kan met weinig toe. En je fantasie kan daar een grote hulp bij zijn.

Hoe start jij je dag?

Dit bericht is geplaatst in Werk, leven en spelen met de tags , , . Bookmark de permalink.