Tien minuten lachen – vul het lijstje aan

lach in de spiegelVoor bijna alles geldt: doe je het tien minuten dan verandert er al iets in je fysieke systeem. Als je tien minuten goed hartelijk lacht dan komt het hele scala aan voordelen uit de hoge hoed (endorfinen, meer zuurstof, actief, creatief, conditie).

Wanneer je tien minuten iets buiten je gebruikelijke routine doet dan beseffen je hersens ineens dat er iets gebeurt wat belangrijk is en zullen ze snel nieuwe verbindingen in het circuit van de grijze massa aanleggen.

Tien

Tien is een mooi getal. Je kan het op je vingers natellen. Even tot tien tellen helpt ook om tot rust te komen en een helder antwoord te kunnen geven in een beladen situatie. Wie tot 10 kan tellen kan de hele wereld bellen. En een tien op je rapport maakt je apetrots. Tien is magisch. In 10 minuten kun je dus magische momenten beleven, omdat je hersenen ineens iets aan elkaar knopen wat ze nog nooit eerder hadden gedaan. Hierdoor moet je haast vanzelf wel lachen, je geeft jezelf een 10!

Door 10 minuten iets anders dan anders te doen gaan je hersenen aan de slag om jou te vertellen dat je een 10 verdient! Positieve stofjes (endorfinen enzo) komen vrij om je daarbij te helpen. Om vaker iets anders dan anders te kunnen doen is het handig een lijstje te hebben. Dan kun je eenvoudig een krul zetten door je behaalde 10.

Dit is een lijstje met 10 anders dan anders, vul jij het lijstje aan?

 1. Loop achterstevoren
 2. Huppel, hinkel, hoepel
 3. Doe iemands loopje na (zonder dat ie het merkt natuurlijk)
 4. Zeg als je bekenden tegenkomt “zeg ken je deze nog?”en doe papegaaitje leef je nog
 5. Zing hardop mee met de radio
 6. Dans
 7. Tegen een smiley op de spiegel, op het raam, op de deur, om een glimlach op je eigen gezicht te toveren
 8. Lach zonder reden
 9. Haal eens een bloemetje voor jezelf, zomaar
 10. Maak een lijst met 100 dingen die je ooit zou willen doen (mijn lijst bevat momenteel 103 dingen, waarvan 1 dubbel – die is dus echt belangrijk :-)

Help het lijstje naar de 100 anders dan anders en schrijf hieronder jouw top 10.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Meld je aan bij pinterest en ga op zoek naar mooie leuke foto’s, plaatjes waar je blij van word!

  Geef iemand voorrang die het niet verwacht en zwaai.

 2. – glimlach naar anderen
  – geef complimenten dat iemand er goed uitziet, of wat leuks draagt
  – lach voluit, maakt niet uit waar je bent
  – schrijf elke dag 3 dingen voor jezelf op waar je blij mee bent/ dankbaar voor bent/ gelukkig van wordt

 3. Breng een bosje bloemen of een ander aardigheidje naar iemand die je nauwelijks kent, maar waarvan je weet dat hij of zij best iets vriendelijks kan gebruiken.

  Koop als het warm is een gezinspak ijsjes bij de supermarkt en zodra je naar buiten loopt, neem je zelf 1 ijsje en deel je de andere uit aan andere winkelaars.

  Een variatie op punt 7 is, om in de winter in vers gevallen sneeuw vrolijke gezichtjes of tekstjes te maken. Leuk ook op de voorruiten van auto’s. Het liefst ’s avonds laat of ’s ochtends heel vroeg.