De bokkenpruik en de zeven lachjes 7 van 7

Een verhaal in 7 delen – deel 7 van 7

Eind goed al goed

Romantische kusPeter was aangenaam verrast door deze verschijning. Er was helemaal geen aanleiding meer om haar te plagen. Hij wilde zelfs iets liefs zeggen tegen haar. Toen hij zich dat realiseerde werd hij er verlegen van. Inmiddels stonden ze stil, hun gezichten dicht bij elkaar. “Je ment booi, eh, bent mooi als je lacht” zei hij tegen haar. Nu werd Zonnestraal op haar beurt verlegen. “Oh” zei ze. Haar grote ogen keken in de zijne, op zoek naar de plaaglichtjes. Maar die bleven uit, hij meende het echt. Langzaam kwam zijn hoofd nog dichterbij en ze leunde iets naar hem toe. Ze voelde zijn ademhaling langs haar gezicht strijken. Voorzichtig raakten hun lippen elkaar.

Hier laten we het stel alleen. Kort kan ik nog zeggen dat er een bruiloft volgde waarbij de vader de bruid vol trots overdroeg aan de man die zijn dochter zo gelukkig maakte. En ze leefden nog lang en gelukkig.

De moraal van dit verhaal: Zet niet te lang een bokkenpruik op, anders beland je in het spiegelkasteel.

Beoefenen van de zeven lachjes

Realiseer je je dat een chagrijnig gezicht absoluut niet aantrekkelijk is. Om je slechte humeur op te heffen hoef je alleen maar je mondhoeken op te trekken.

Zing liedjes van vroeger en maak er bewegingen bij. “Ik zag twee beren broodje smeren en bijvoorbeeld “hoofd, schouders, knie en teen” doen het goed.

Teken jezelf, maar doe dit zoals kinderen doen. Snel. Ga voor de spiegel zitten met een vel papier en een potlood. Zet de timer op 10 seconden. Kijk goed naar jezelf en druk dan de timer in. Teken jezelf binnen 10 seconden.

Kijk vaker in de lachspiegel. Heb je die niet bij de hand dan kun je in een glimmende lepel kijken. Neem jezelf niet te serieus is de boodschap hier.

Als je niest, nies dan voluit, houdt niets in. Als je zo kan niezen dan kun je ook zo lachen.

Focus op schoonheid. Niet op dat pukkeltje, een scheve tand of ongelijke ogen (die hebben we allemaal trouwens). Maar kijk naar je uniekheid, glimlach en zachtheid.

Lach hardop. Kijk naar leuke films, zoek de humor die bij je past, lach met vrienden die bij je passen. Lach zoveel mogelijk. Het is gezond, het verbindt en het geeft energie.

 

Vond je het sprookje leuk? Wanneer je het nog eens in een keer wil lezen gebruik dan deze link naar de plek waar je jouw boekje van de stapel kan halen.

 

Dit bericht is geplaatst in Boeken & verhalen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op De bokkenpruik en de zeven lachjes 7 van 7

  1. Lonneke schreef:

    Leuk! :-)

Reacties zijn gesloten.