Gehypnotiseerd door de lach

hypnoseAls ik dit schrijf zit mijn eerste blok van de studie hypnotherapie er bijna op. Voorlopig zal ik hier iedere maand vier dagen vertoeven. Gelukkig voel ik me er thuis. Dat is best wel handig als je ergens zo vaak bent.

In de afgelopen dagen heb ik veel geleerd en ook heel veel gelachen. Dit is een niet zo serieuze en tegelijkertijd diepgaande vorm van hypnotherapie. Hoe minder serieus we de problemen nemen, hoe meer we lachen en hoe meer we transformeren. Met een blij gezicht breng ik iedere (oefen :-) client weer uit hypnose en terug in het hier en nu.

Hoe voel je je? Fantastisch he?

Trukendoos

Ik zie heel veel raakvlakken met de lachyoga zoals ik dit in India heb geleerd. De lach is mijn dingetje zeg maar. Dus wat word ik blij van deze nieuwe trukendoos waar ik nog meer mensen mee kan helpen.

Als kind heb ik ook gebiologeerd gekeken naar goochelaars. Altijd al die kunstjes willen leren. Want dat het een kunstje is dat is zeker. Maar hoe dan?

Heb jij wel eens zoveel geleerd dat je er echt blij van werd? Of precies dat geleerd waar je gelukkig van werd?

Waardevol

Ik ben zelf altijd op zoek naar leerstof waar dat de voorwaarde is. Word ik er blij van? Word ik er gelukkig van? En, kan ik er andere mensen mee helpen? Want daar word ik dan ook weer blij van tenslotte. Dat zou voor jou misschien ook een leuke graadmeter kunnen zijn. Wanneer moet ik iets wel doen of niet doen? Ja, eigenlijk pas als je er blij van wordt, toch?

Zo ben ik ooit terecht gekomen bij de opleiding voor polyenergetische therapie, werd ik reikimaster en heb ik ook dingen gedaan als handlezen en gebarentaal. Deze laatste twee hielden overigens geen verband met elkaar. Kennelijk wil ik graag met mijn handen werken.

Dat zoeken naar stof waar ik blij van word kan ook andersom. Dat leerde ik bij de opleiding tot laughter yoga teacher in India waar ik volgens hetzelfde principe – de vraag: word ik hier blij van? – terecht kwam.

Alvast lachen

Door te lachen, door alvast te beginnen, door te oefenen word ik blij. Door met andere mensen te lachen word ik blij. Lachen verbindt. Door me aan te laten steken door andere mensen die lachen lach ik nog veel gemakkelijker. Krijg ik vanzelf pret. Alsof je gehypnotiseerd wordt door de lach van een ander.

Gehypnotiseerd door de lach

Kijk maar eens naar deze meneer. Misschien heb je hem wel eens gezien. Hij is uitgeroepen tot de persoon met de meest aanstekelijke lach ooit. Geef jezelf de tijd om in ieder geval tot de helft van dit filmpje te kijken, wedden dat je het helemaal uitkijkt tot het einde?

Dit bericht is geplaatst in Werk, leven en spelen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Gehypnotiseerd door de lach

  1. Josephine schreef:

    Dit is het meest aanstekelijke filmpje dat ik ooit gezien heb… elke keer weer schater ik mee.
    Ik ben je er nog steeds dankbaar voor!

    • Saskia van Velzen schreef:

      Super he. Het is zo’n bijzondere lach, dat doe niemand hem na :-)

Reacties zijn gesloten.