Ik lach al jaren

SaskiavVIk lach al jaren. Al 46 jaar om precies te zijn. Plus of min een paar maanden.

Als baby lachte ik omdat de gezichtsspieren samentrekken, als ukkepuk om iets wat viel of bewoog, als kind met vriendinnetjes om niks, als puber om de stomste grappen van klasgenootjes en als volwassene… te weinig.

Herken je dat?

Gelukkig leerde ik lachen zonder reden. De lach die als volwassene langzaam verdwenen was keerde volop terug. Hehe.

Deze ontdekking heeft mijn leven veranderd. Het klinkt zo dramatisch als ik het zeg, maar als ik terugdenk aan wat er de afgelopen vier jaar in mijn leven gebeurd is dan had dat waarschijnlijk niet gekund als ik niet op het lachen was gestuit.

Door op pad te gaan om met mensen te lachen kom ik op de leukste plekken van Nederland. Dat was me in alle vakanties nooit gelukt.

Natuurlijk lach ik niet de hele dag. Duh. Maar ik lach wel veel gemakkelijker waardoor spanning of drukte ook veel gemakkelijker te hanteren wordt. Ik maak me er niet zo druk om zeg maar :-)

Lachen heeft ongelofelijk veel voordelen. Tien minuten per dag lachen kan je leven veranderen.

Je hoeft niet zoals ik op pad te gaan om met mensen te lachen. Alhoewel dat een echte aanrader is als je de lach niet alleen een keer wil ervaren maar echt wil implementeren in je leven. Wil je dat doe dan de tweedaagse opleiding. Het geeft een hele nieuwe schwung aan het bestaan.

Maar je kan ook gewoon thuis meer lachen. Nou gewoon, een beetje ongewoon is het wel. Bewust lachen zijn we niet zo gewend. Geef je zelf dus eens een uitdaging mee. Een 10 dagen of 30 dagen challenge. Iedere dag 10 minuten lachen. Meer is niet nodig.

Doe je dat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *