10 minuten lachen

Dr Madan KatariaJaja, die lach doet veel. Toch?

Voor dit artikel wil ik ons grote opperhoofd, de giggling guru, Dr. Madan Kataria aan het woord laten. Sinds dat hij in 1995 lachyoga de wereld in bracht is er iets op gang gekomen.

Groter dan hij ooit had durven dromen.

In zijn laatste boek beschrijft hij hoe hij vroeger rijk en beroemd wilde worden. Pas toen hij dit losliet en mensen ging helpen door ze te laten lachen werd hij werkelijk beroemd. En rijk, ach, als je de lach altijd bij je draagt is dat bijzaak.

Hij reist nu de hele wereld over om mensen de lach te laten ervaren. Zijn thuisbasis is Bangalore in India. In zijn laughter yoga university doet hij veel onderzoek naar de positieve effecten van de lach en lachyoga. Dr. Madan Kataria vertelt over de enorme voordelen van de lach(yoga) in een filmpje.

Stemming

Lachyoga kan je stemming binnen enkele minuten veranderen door het vrijmaken van stofjes in je hersenen. Deze stofjes heten endorfine. Wanneer je stemming goed is, dan gaat alles beter. Of het nu in je zakelijke, sociale of persoonlijke leven is. Alles hangt van je stemmingen af.

Anti stress

Lachyoga helpt je ook om stress te reduceren en het versterkt je immuunsysteem. Wanneer je stressniveau laag is en je immuunsysteem sterk dan wordt je niet gemakkelijk ziek. En als je toch ziek wordt dan genees je sneller.

Zuurstof

Je hersenen hebben 5% meer zuurstof nodig om optimaal te functioneren. Lachoefeningen helpen om meer zuurstof in je lichaam en in je hersenen te brengen. Je kan efficiënter werken en je voelt je energieker en gemotiveerder.

Sjacherijnig

Lachyoga is de grote verbinder. Mensen houden van mensen die lachen en blij zijn. Niemand wil bij een sjacherijnig persoon zitten. Als je de lachyogaoefeningen regelmatig doet dan krijg je vanzelf een glimlach op je gezicht. Je kan sneller en gemakkelijker met mensen in contact komen en het brengt je goede zorgzame en liefdevolle relaties met andere mensen.

Ups en downs

Iedereen kan lachen als de tijden goed zijn. Maar tijden zijn niet altijd goed. Die kennen hun ups en downs. Hoe lach je toch wanneer het leven moeilijk gaat en als er problemen zijn? Regelmatige beoefening van lachyoga geeft je een positieve mentale houding om beter door deze situaties heen te komen.

1o minuten

Wat dacht je van een kleine uitdaging? Lach 10 minuten per dag. Doe dit 10 dagen. Of 30 dagen als je er echt zin in hebt. Tien minuten per dag is genoeg. En natuurlijk mag je meer lachen. Ervaar het verschil en laat ons weten hoe het bevalt.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid & wetenschap, Media & beroemdheden met de tags , , , , . Bookmark de permalink.