Jongleren kan je leren

Lachwinkel-JongleerballenLeuke man heeft bedacht dat hij af en toe andere mensen in huis haalt. Vreemde vogels uit allerlei streken. Inmiddels heb ik kennisgemaakt met Amerika, Duitsland, Rusland, Frankrijk en India. Allemaal interessante mensen. Mensen met een verhaal.

In Almere (of all places) werd het Europees Jongleercongres gehouden. Een saaie stad vol met kleurrijke mensen. En gezellig, echte jongleurs in huis.

De twee vrolijke jonge mensen doken onder in het hippie achtige nachtleven. ‘s Middags om twaalf uur vertrokken ze om vervolgens ‘s nachts om een uur of drie weer terug te keren.

Aantal tafel bij het ontbijt ontstonden leuke gesprekken. Zij waren van mening dat ze vrolijk door het leven gingen omdat ze zoveel bewogen. Bij iedere ontmoeting in de stad met gelijkgestemden werden er tips en trucs uitgewisseld en uitgeprobeerd.

Ik denk dat het klopt. Jongleren zorgt in mijn beleving voor:

  • Optimale verbinding tussen rechter- en linker hersenhelft
  • Ontspanning door beweging
  • Focus door volkomen in het NU te zijn
  • Stillen van de honger om te leren en te groeien
  • Verbinding met jezelf en met andere mensen

Eigenlijk alles wat de lach ook beoogt. Als ik er nu vanuit ga de lach een gevolg is van het jongleren, zou het andersom dan ook zo zijn?

Op een zonnige zondag kregen we samen in de achtertuin les en een privé voorstelling.

Inmiddels heb ik die vrolijke jongleerballen op kantoor liggen. Als ik dan even een break neem van typen dan kan ik oefenen. Voorlopig nog met twee ballen, dat wel :-)

Vergeet niet tijdens onze social distance periode toch te lachen met elkaar, virtueel of op (minimaal) anderhalve meter afstand. Deel je leukste dingen in de facebookgroep Het Lachkwartiertje.
Een aanvraag voor een lachworkshop - voor later dit jaar - beantwoorden we graag. Stay healthy. Smile.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *