Quote van Saskia

Basic RGB

Ik geloof echt dat iedereen het geboorterecht heeft op het ervaren van geluk. Kijk maar eens naar een pasgeboren baby die naar je lacht. De wereld heeft nog geen betekenis gekregen, het bestaat volledig uit ervaring. Geluk ervaren is eigenlijk een moment betekenisloosheid ervaren. Zoals Eckhart Tolle zo mooi zegt: NU. In het NU is geen betekenis, geen voor, geen tegen, geen verleden, geen toekomst, geen beweging. Het IS.

In onze maatschappij is het hard werken geblazen. Hard werken aan werk, hard werken aan jezelf, hard werken aan ontwikkelingen, hard werken aan je bedrijf, hard werken aan je relatie, hard werken aan Joost mag weten wat. Hard werken om betekenis te geven.

Terwijl geluk niet zit in hard werken. Stel je voor dat je aan het einde van je leven terug blikt. Denk je dan aan al die momenten dat je hard gewerkt hebt? Natuurlijk niet. Of wel, met spijt. Want al dat harde werken heeft je afgehouden om te doen waarvoor je het eigenlijk allemaal deed.

Je werkte hard om te kunnen genieten. Om te kunnen zijn. Om tijd te hebben voor je relaties. Om samen meer te kunnen betekenen voor anderen. Om lief te hebben. Om te spelen. Om plezier te hebben.

Als we lachen laten we zien dat we plezier hebben, laten we zien dat we genieten, laten we zien dat we samen kunnen zijn. En laat het nu ook eens bijzonder genoeg andersom werken. Door te eenvoudigweg te lachen kun je plezier hebben, kun je genieten en kun je samen zijn. En we zijn in het NU. Het is even allemaal betekenisloos.

Mijn missie is:

To create a happier world by helping people to create their own happiness.

Het grootste deel van mijn werk bestaat eruit om mensen te helpen om meer te lachen. Door lachyoga, lachworkshops en de opleiding tot laughter yoga leader.

Maar een ander deel van mijn werk bestaat uit het geven van therapie, wat ik lachtherapie noem. Want soms wil je wel lachen maar lukt het gewoon niet. Men gaat gestrest, angstig of boos mijn praktijk binnen en loopt met een lach op het gezicht weer de deur uit. Dat is het doel in ieder geval :-) Een belangrijke basis van dit werk is hypnose, want via die weg kunnen we dat kritische denken omzeilen en praten met het onderbewuste dat eigenlijk alles aanstuurt. Als we die mee kunnen laten werken dan gaat veel in het leven een stuk gemakkelijker. Dan komen we in de flow. En in de flow zit geluk.

 

Vergeet niet tijdens onze social distance periode toch te lachen met elkaar, virtueel of op (minimaal) anderhalve meter afstand. Deel je leukste dingen in de facebookgroep Het Lachkwartiertje.
Een aanvraag voor een lachworkshop - voor later dit jaar - beantwoorden we graag. Stay healthy. Smile.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *