Onderweg lachen – 10 tips

Lachen onderwegOnderweg. Je zit wat voor je uit te kijken. Droomt weg. Herinneringen aan vrolijke momenten met vrienden of vriendinnen poppen op.

Onderweg. Er gebeurt een hoop om je heen. Je let op of je niet een verdwaalde fietser omver rijdt. Dan laat iemand je vriendelijk voorgaan. Je lacht.

Lachen onderweg. We doen het zo weinig en het lijkt toch zo eenvoudig. Waarom doen we het niet? Er zijn allerlei redenen om niet te lachen.

We denken dat het raar is. Of we vergeten het gewoon. Of we denken aan vervelende dingen. Of we lopen in gedachten.

Maar, wat als je nu wel zou lachen? Hoe zou de wereld er dan uit zien? Zouden mensen teruglachen?

Ik denk dat de wereld mooier wordt. Alsof de zon altijd schijnt en alle mensen vriendelijker en aardiger zijn. Zelfs die boze meneer. Of je trekt je er minder van aan, dat zou ook kunnen.

Hoe kun je lachen onderweg?  Lees deze 10 tips om onderweg heerlijk lekker wel te lachen.

1 Op de fiets

lachend fietsen

Fietsend lachen is echt grappig, je laat dan mensen met je meegenieten.

Je kan lachen op het ritme van het trappen, je kan lachen terwijl je belt en je kan lachen als je ergens moet wachten.

Probeer ook alle geluiden uit: “hoho, haha, hihi, huhu” en ontdek welke het beste passen bij het fietsen.

Zingen is ook een optie. Zing dan eens een liedje op alleen maar hoho en haha.

2 In het vliegtuig

“Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig” riepen we vroeger al op het schoolplein terwijl we onze armen wijd uitstrekten en tussen alle kinderen door renden. Is ook heerlijk om te doen als je volwassen bent.

Bij de lachclub kennen we niet alleen de huishoudelijke klusjeslach maar ook de vliegveldlach (nr 34 in mijn boek Lachyoga, lachen zonder reden). Hier kun je hele leuke dingen op verzinnen.

HA Bliepbliepbliep lach door het detectiepoortje
HAA Loop met je koffertje op wieltjes op je hoge hakjes kittig naar de douane, hihihi
HAAA Lach terwijl je je paspoort laat zien, niemand zal je nog herkennen

HAAAA Ohoh, je wacht op het vliegtuig, blijk je in de verkeerde wachtruimte te zijn. Je moet naar de andere kant van het vliegveld! – Dit maakte ik mee toen ik terugkwam uit India, van de opleiding bij dr. Madan Kataria. Vijf minuten had ik om naar de andere kant van het vliegveld in Düsseldorf te rennen. Ongeveer anderhalve kilometer en geen conditie!

Wat had ik geleerd in Idia? Lachen! Dus dat was rennen, op adem komen en lachen, rennen, op adem komen en lachen, rennen, op adem komen en lachen en net op tijd bij het boarden binnenrennen. Met een grote grijns op mijn gezicht.

HAAAAA De steward of stewardess geeft vrolijke veiligheidsinstructies en je doet ze lachend na.

3 Steppen

“Op de step, op de step, ik ben zo blij dat ik hem heb,” zong Wim Sonneveld in de jaren 60 al. De beweging leent zich uitstekend voor een grote lach. En zing aan het eind niet “Lalalalala” maar “hahahahaha”:-)

 4 Op de skelter

Hoeveel skelters zien we nog tegenwoordig? Toch zijn er nog veel. Het skeltertje van vroeger is uitgegroeid tot een superdeluxe ding met versnellingen en de look-and-feel van een trekker. Er zijn skelters voor kinderen en volwassen. Voor 1 persoon of zelfs vier.

Spelendskelter
Kinderrijk
Energie
Lachen
Teruglachen
Extra
Racen

5 Aan de wandel

Hoe lekker is het om met vrienden te wandelen, te praten en vooral, te lachen.

Wanneer je wandelt dan kun je elkaar wijzen op gekke dingen die je ziet. Of vertel elkaar een goed spookverhaal. Griezelen wekt namelijk spanning op en spanning ontlaad zich vaak door te lachen. Je kan natuurlijk ook moppen tappen als je niet wil griezelen.

Je kan ook meedoen aan een lachwandeling. In Heusden en in Rotterdam worden zeker lachwandelingen georganiseerd. Kijk voor de adressen in de lijst met lachclubs in Nederland en Vlaanderen.

6 In de auto

Wanneer je stil staat voor het stoplicht heb je alle tijd om hartelijk te lachen. Trek je mondhoeken naar je oren en lach hardop. Trek je niets aan van wat andere mensen in andere auto’s zouden kunnen denken als ze je zouden zien. Ze zijn hooguit jaloers op iemand die zoveel pret heeft.

Stoplicht op groen? Roep: “brrrrrrrrrrrrrrrrrrr” en heb plezier.

In de fiat panda lach je iedereen uit. Reclame uit 1983. Blijft hilarisch.

7 Motor rijden

Tijdens een lachworkshop gebruik ik vaak de lachoefeningen “start-de-motor-lach”. Meestal doe ik de twee bekendste varianten uit de 40 basisoefeningen (nr 15).

Eerst gaan we oefenen. Deze motor is zo’n motor die je aan moet trekken, als van een kettingzaag of motorboot. De eerste keer trek je aan het koord en zegt “Haaaa”. Een tweede keer. En de derde keer gaan je armen wijd open en zeg je “Hahahahahahaha”.

start-de-motor-lach

Nu gaan we spelen. Ga op je favoriete motor zitten. Voor de een is dit een buikschuiver, voor de ander een Harley of zo’n fancy Italiaanse scooter. Dit is gelijk een goede oefening voor de beenspieren ;-) Ook hier starten we drie keer. Gebruik hierbij je hele lichaam. En bij de derde keer rijdt de motor weg! Dit is altijd een heel leuk gezicht en mensen vinden het heerlijk om te spelen.

Deze oefening is uit te breiden door achterop te springen, in de zijspan te stappen of op een minimotor of juist een reuzenexemplaar weg te rijden.

8 In de tram zitten

Denk je rustig onderweg te zijn, je zit lekker in de tram of de metro, krijgt er ineens iemand de slappe lach. Je moet haast wel meelachen. Nou haast?

9 Wachten op de bus

Wat is er heerlijker dan op de bus, trein, tram of metro te wachten en te lachen. Toch doen we dat nooit. Gelukkig bestaat er zoiets als Blue Monday.

De Britse psycholoog Cliff Arnall berekende dat de maandag van de laatste volle week in januari waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig en depressief voelen (bron: wikipedia). De goede voornemens zijn mislukt, de dertiende maand is op, zomervakanties lijken nog mijlenver weg, het is nog heel donker en al weer op maandag naar het werk. Hij noemde dit Blue Monday.

Sinds het bestaan van Blue Monday bestaat er ook een tegenbeweging. Er wordt gelachen. In 2014 kwam Radio Gelderland bij mij langs om ’s morgens om 7 uur de mensen wakker te lachen. In Vlaanderen pakten ze het nog iets groter aan en maakten er een leuk filmpje van.

 

10 In de vrachtwagen

De humor van een vrachtwagenchauffeur is niet te evenaren. Tijdens de lange ritten moet er toch wat te lachen zijn. Lachen ze niet zelf, dan maken ze wel iemand aan het lachen.

Vrachtwagenlol

 

Wat nu te doen?

Lach, ongeacht waar of met wie je bent. Mensen houden van vrolijkheid.
Help andere mensen aan het lachen door zelf te lachen of een mop te vertellen.
Doe eens mee bij een lachclub. Ze zijn ervoor om je te helpen lachen.
Lees de andere blogs over lachen, kom op goede ideeën.
Vertel in het commentaarveld hieronder jouw beste ervaring met lachen onderweg en laat ons meegenieten.

Tot snel!

Dit bericht is geplaatst in Lijstjes & tips. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *