Practical jokes en andere grappen

Het is heet

Weerapp WTForcast 7aug18

Hoe kwam ik op de practical jokes?

Op het moment dat ik dit schrijf is het al weken warm in Nederland. Wat zeg ik warm? Heet! Regelmatig komt de temperatuur boven de 30 graden. De heetste dag op kantoor eindigde met 34 graden en dat gaat je niet in de koude kleren zitten.

Om de hitte het hoofd te bieden houd ik me aan de 7 tips die ik een paar weken geleden voor je verzamelde. Hoe houd jij je hoofd koel met deze dagen?

’s Morgens zit ik in de tuin in de schaduw te werken, het is zelfs fris omdat de koele nachtlucht nog na-ijlt.

Een momentje om het hoofd koel te kouden, iets nuttigs te doen en het nog lekker te vinden.

Even ontspannen

De katten die bij mij logeren kunnen tegelijk met mij buiten spelen.

Dat leverde meteen een meditatief momentje op. In 30 seconden ontspannen rust, passend bij het ritme van deze tijd.

’s Middags vertrek ik naar binnen en zie je me niet meer totdat de zon onder is.

De grap

Maar nu komt de practical joke.

Net zoals in tijden dat het veel regent houd ik de weerberichten in de gaten. Ik kijk uit naar lagere temperaturen en drupjes regen. Ik houd me vast aan ieder bericht die daarop wijst, maar de afgelopen weken het
tegendeel bewezen.

Het was warm, het bleef warm. Wat heet heet!

Vriendlief en ik gaan binnenkort op bezoek bij kennissen. Nee, geen kopje koffie bij de buren maar een paar dagen naar Spanje. Ach, heet is het overal.

Maar bekijk de foto van de weerapp eens.

Eindelijk, eindelijk, eindelijk komt er donderdag verkoeling. Een verkoeling die zich de dagen daarna doorzet.

(PS, na een paar dagen blijkt dat het lastig blijkt om af te koelen. Zelfs zondag wordt het al weer heet.)

En wat doet Saskia?

Die stapt vrijdag in het vliegtuig naar Alicante waar het 35 graden is.

Het is een practical joke die ik over mezelf afgeroepen heb.

Ook al vind ik die hitte maar niks, ik kan de humor er wel van inzien.

Practical jokes

Voor dit artikel ging ik voor je op zoek naar andere, leuke, practical jokes.

Zelf houd ik niet van de Banasplit-achtige grappen waarbij mensen bang gemaakt worden en enorm op het verkeerde been gezet. Maar lollige, niet beschadigende en vrolijke moppen waar je een glimlach van je op je gezicht krijgt kan ik zeker waarderen.

Een glimlach is ruim voldoende met deze hitte hoor, maak het niet te bont.

Practical jokes uit de geschiedenis

Het leukste verhaal wat ik tegen kwam gaf direct een lach op mijn gezicht.

“De bekendste Britse practical joker was William Horace De Vere Cole (1881-1936), een vooraanstaand burger die in een groot huis in een dure wijk van Londen woonde. Hij was op een dag wat schilderijen in zijn huis aan het ophangen toen hij geen touw meer had. Hij zette zijn hoed op en ging een bol touw kopen. Op straat kwam hem een stijve, elegante Engelsman tegemoet en Cole hield hem spontaan aan met de vraag of de man hem even uit de nood kon helpen door even het uiteinde van het touw vast te houden. Zijn assistent kon elk moment terugkomen om de man af te lossen. Natuurlijk wou die ultrabeleefde Engelsman dat wel, en Cole liep achteruit, de bol touw afwikkelend, de hoek om. Toen het touw een eind verderop op was, stond hij te dubben of hij het uiteinde aan een deurknop vast zou binden, maar de volgende strakke, beschaafde Engelsman diende zich al aan. Ook aan hem werd in hoogpolig Engels de vraag gesteld of hij misschien heel even het uiteinde van het touw zou willen vasthouden. Maar natuurlijk! En Cole verdween in een zijsteeg, kocht een nieuw bolletje touw en ging naar huis om de rest van de schilderijen op te hangen.”

Dit komt van Moors Magazine. Op deze website staan nog meer leuke practical jokes uit de geschiedenis.

Practical jokes op straat

Een andere manier om grappen te maken is wat Franky doet. In Amsterdam vind je zijn streetart terug.

Op Instagram vind je een hele vrolijke verzameling van zijn kunst.

Practical jokes in het museum

Misschien ken je de faceapp. Hiermee kun je jezelf ouder of jonger maken en je kan jezelf een glimlach geven zonder dat je die had.

Olly Gibbs testte deze laatste mogelijkheid in het Rijksmuseum.

Meer voorbeelden vind je op Froot.nl >>

Waar zou jij naartoe gaan met de app?

Practical jokes thuis

Dit is voor mij de vrolijkste hekkensluiter van de practical jokes. Ik ga vast en zeker badeendjes bestellen. En jij?

 

Dit bericht is geplaatst in Humor & feel good, Werk, leven en spelen met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *