Remco Claassen en kwispelstaarten

Hondenstaart - LachwinkelKwispelstaartend door het leven gaan, dat is het motto van Remco Claassen. Ik deed de Personal Pitstop.

Vier uurtjes Remco is alsof je 2 dagen hebt doorgehaald. Ik heb er een bak aan informatie, inzichten en energie erbij gekregen.

Wat drijft je? Wat motiveert je? Waar loop je warm voor? En waar loop je voor weg?

Weglopen, niet willen, weerstand leveren energielekken op. Daar wordt je moe van. Zin in, warm lopen, pret, meer willen dat levert energie op. Remco vergelijkt het met een hond. Aan zijn staart kun je zien hoe de vlag erbij hangt. Is hij Blij? Opgetogen? Angstig? Afwachtend? Speels? Aan de staart kun je van alles aflezen.

Stel je nu eens voor dat je zelf een staart zou hebben. Ons kleine staartbeentje verlengd met zo’n prachtige zwiepende hondenstaart. Eigenlijk kun je daar precies aan aflezen hoe het met je gesteld is.

Denk maar eens aan je werk? Wat doet je staart?
En dank eens aan je favoriete hobby? Hoe zwiept je staart dan?
Je partner? Je kinderen?
Je moeder? Je vader?
Je beste vriend of vriendin?
De collega die tegenover je zit?
Je favoriete sport?

Wat doe je het liefst? Wat beweegt jou? Wat beweegt je staart?

Mijn suggestie? Ga al kwispelstaartend door het leven.

Ongeveer zo

Fay – hondje van vriendin. Vindt mij ook wel aardig ;-)

 

Remco schreef trouwens een paar leuke boeken. Hierin leer je precies hoe het zit met jouw kwispelstaart en leer je je missionstatement maken. Het eerste boekje is niet te dik, grappig, doeltreffend, snel en eenvoudig te lezen en te doen. De rest is een stuk dikker, nog meer informatie, diepere inhoud en zeker net zo leuk.

Vergeet niet tijdens onze social distance periode toch te lachen met elkaar, virtueel of op (minimaal) anderhalve meter afstand. Deel je leukste dingen in de facebookgroep Het Lachkwartiertje.
Een aanvraag voor een lachworkshop - voor later dit jaar - beantwoorden we graag. Stay healthy. Smile.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *