Vitaliteitsweek

Vitaliteit is hot. De maand september is hot. Net als April. Veel bedrijven zetten in op de vitaliteit van hun medewerkers. Hartstikke goed natuurlijk. Vroeger zeiden we al: binden en boeien. Hoe houd je je medewerkers aan je gebonden en blijf je ze boeien? Zeker in deze tijd met de nieuwe generatie is het lastig. Die kunnen zomaar ineens gaan backpacken in Australië, een opleiding tot kunstenaar volgen of een nagelstudio willen openen.

Daisy van Dessel van de Leuvense Universiteit zegt: “Lachende werknemers verdoen hun tijd niet, zij zijn bezig hun prestaties op te krikken.”

Samen lachen heeft ontelbaar veel voordelen.

Je voelt je lekker in je vel zitten

Door het lachen worden er allerlei positieve processen in je lijf in gang gebracht. Je maakt endorfine, het gelukshormoon, aan, je neemt meer zuurstof op en je voert afvalstoffen af.

Je verbind met anderen

Samen lachen verbindt op een snelle wijze. Doordat we elkaar aankijken met pretlichtjes in de ogen verbinden we ons. En later maak je gemakkelijker contact met die collega met wie je zo gelachen hebt.

Je ontspant

Lachen zorgt voor een ontspannen gevoel en je kunt stress beter handelen. Lachen brengt je in het magische “nu” en je hoeft eventjes helemaal niets. Hoe lekker is dat?

Er is nog veel meer te vertellen over de lach. Dat doen we tijdens de workshop zodat de oefeningen die we aanbieden een goede reden krijgen om te doen. De deelnemers zetten een stapje buiten hun comfortzone en hebben echt iets nieuws meegemaakt. Iets waar soms nog jaren over gesproken wordt.

 

Dit bericht is geplaatst in Werk, leven en spelen. Bookmark de permalink.