Vrolijke begroetingen, 2 lachoefeningen

Wanneer je iemand tegenkomt dan zeg je hallo. Of je zegt het alleen, of je steekt een hand op, of je schud elkaars handen. Of je vouwt je handen tegen elkaar en zegt “Namasté” zoals in India. Doe maar mee met het filmpje.

Onderzoek

Uit onderzoek is gebleken dat mensen het meeste lachen als ze gewoon met elkaar aan het praten zijn. Lachen laat non-verbaal zien dat je het er mee eens bent, dat je de gedachtengang van de ander volgt en dat je begrijpt wat diegene zegt.

Moppen

Maar dan hebben we het over een vriendelijke glimlach of een zachte lach als iemand iets grappigs of onverwachts vertelt. Een echte luide lach wordt het bij een mop of grap. Dit komt dan weer omdat bij het vertellen van een mop spanning wordt opgebouwd en door de clou, die altijd een twist in het denken geeft, ontlaad de spanning in een lach.

Die laatste luide lach duurt vaak ook niet lang, tenzij je met elkaar in de slappe lach schiet of je vertelt de ene mop na de andere, zoals ik vroeger met vriendinnen deed.

Gewoon lachen

Bij de lachworkshops beoefenen we de lach. Dus eigenlijk zoals kinderen dit doen. We wachten niet totdat iemand een mop vertelt, maar we maken wel gebruik van onze gewoonte om te lachen als we met mensen in contact zijn.

Dus we doen tijdens een lachworkshop ‘gewone dingen’ terwijl we hardop lachen. Dit zorgt ervoor dat we veel sneller, gemakkelijker, harder en langer lachen dan we gewend zijn. Denk maar eens aan deze twee gewone dingen, elkaar begroeten in India of gewoon hier in Nederland.

Wanneer lach jij eigenlijk het meest?

Dit bericht is geplaatst in Werk, leven en spelen. Bookmark de permalink.