Vrolijke hersenen

vrolijke hersenenWist je dat als je lacht je veel meer zuurstof naar binnen ‘hapt’? En dat is weer heel goed voor je hersenen.

Je hersenen gebruiken 20%-25% meer zuurstof dan de rest van je lichaam. Veel sensaties die je waarneemt in je lichaam worden aangestuurd of vertaald door je brein.

Als je pijn voelt dan is dat eigenlijk alleen maar een breinactiviteit. Je hersenen geven het signaal af dat er iets aan de hand is. Handig natuurlijk, want als jij je hand brandt dan is het een goed idee omdat zo snel mogelijk te voorkomen of om er zo snel mogelijk mee te stoppen.

Je hersenen zijn ook continu druk om nieuwe verbindingen te leggen. Wanneer jij iets ziet en in gedachten een connectie maakt met iets wat je eerder gezien hebt dan is er hups: een nieuwe verbinding gemaakt. Je hersenen zijn overdag zo druk dat zo net zoveel energie afgeven als een kleine gloeilamp.

Voor al die breinactiviteit is veel zuurstof nodig. Lachen helpt je om meer zuurstof naar je hersenen te brengen. Lachen helpt je overigens om meer zuurstof naar je hele lijf te brengen.

Een goede inname van zuurstof begint bij een nog betere uitademing. Als je goed en diep uitademt dan zorg je ervoor dat afvalstoffen je lijf verlaten. Vandaar dat een diepe zucht af en toe uitstekend is en dat je dit waarschijnlijk met regelmaat vanzelf doet. Je lichaam is een bijzonder instrument.

De eenvoudigste manier om goed en diep uit te ademen is: door te lachen! Voel maar eens. Als je uitademt dan kom je tot een bepaald punt. Maar als je daarna lacht dan kun je nog meer uitademen, wedden? Zo maak je ruimte voor meer zuurstof.

Op een gezond en zuurstofrijk leven met veel plezier.

Vergeet niet tijdens onze social distance periode toch te lachen met elkaar, virtueel of op (minimaal) anderhalve meter afstand. Deel je leukste dingen in de facebookgroep Het Lachkwartiertje.
Een aanvraag voor een lachworkshop - voor later dit jaar - beantwoorden we graag. Stay healthy. Smile.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *