World Smile Day – de eerste vrijdag van de maand oktober

Harvey Ball, een bescheiden, rustige man en bedenker van de Smiley, riep in 1999 de eerste vrijdag in oktober uit tot World Smile Day. Gelukkig heeft hij dit nog twee jaar mee mogen maken voor hij overleed in april 2001.

Nadat hij in 1963 de Smiley bedacht werd het al snel door de hele wereld geadapteerd. Bezorgd als Harvey was over de over-commercialisering van het symbool en hoe het zijn bedoeling en intentie verloor in de wereld ontstond zijn idee voor World Smile Day.

Bij de start in 1999 van World Smile Day werd een speciale postzegel onthuld. Harvey Ball las een brief voor geschreven door Smiley zelf. De boodschap is bedoeld voor iedereen in de wereld.

World Smile Day, een dag per jaar stilstaan bij het brengen van een lach op het gezicht van iemand anders. Een dag te besteden aan een Act of Random Kindness.

Hoe breng  jij een lach op het gezicht van je geliefde, familie, vrienden of een willekeurige vreemdeling?  Deel het met ons in het commentaarveld hieronder en breng ook een lach op ons gezicht :-)

Let the world Smile!

Dit bericht is geplaatst in Humor & feel good, Media & beroemdheden. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *