10 beroemde (glim) lachen

A smile is the lightGevoelens worden opgeroepen door het zien van een glimlach of het horen van een lach. Wanneer je denkt aan het woord lach of glimlach dan komt er waarschijnlijk direct een beeld bij je naar boven, van iemand die je kent die leuk lacht of een andere beroemde lach. 

Ik speurde rond naar tien verschillende en bekende (glim) lachen en zette die voor je op een rijtje. 

Welke zou jij toevoegen in dit rijtje? Wat is jouw nummer 1?

10 Mona Lisa

Mona LisaOver de Mona Lisa is veel gezegd en geschreven. Ze wordt ook veel gebruikt om stunts mee uit te halen. En de vraag blijft, lacht ze nu, of lacht ze niet. Toch trekt er een mondhoekje ietwat omhoog. Software die emoties zou herkennen op basis van gezichtsuitdrukking herkende er voor 83% geluk in.

 

9 Mahatma Ghandi

Mahatma GhandiZijn glimlach is ingetogen, vriendelijk en toegankelijk. Het is de glimlach van een wijs mens. Het heeft wel iets weg van de glimlach van Mona Lisa.

Zijn beroemdste uitspraak is: “Be the change you wish to see in the world.”

 

8 Aap

Aap (chimpansee)

De lach heeft veel verschillende betekenissen. Bij dieren is het bekend dat het laten zien van de tanden gevaar betekent.

Maar Anthony Stocks, professor Antropologie in de Idaho State Universiteit zegt dit: “Het blootgeven van de tanden is niet altijd een bedreiging. Bij apen, speciaal wanneer de tanden tegen elkaar gehouden worden, is het bijna altijd een teken van vriendelijkheid. De menselijke glimlach is waarschijnlijk hier vanuit ge-evolueerd.

7 Donald Duck

Donald_Duck

Tekenfilmfiguren lachen veel. De beroemdste is wel Donald Duck. Zijn leven is een opeenstapeling van ongeluk, vreemde avonturen en herrie met de buurman maar toch komt op de een of de andere manier altijd alles weer op zijn pootjes terecht. Misschien wel omdat hij ook zo kan lachen?

 

 

6 Marcelle – 6 jaar oud

milk1Wilfred van Zyl is fotograaf in Zuid Afrika. Deze foto van zijn stralende dochter legde hij in 1998 vast terwijl hij haar door de lucht rondslingert. De foto werd ook opgenomen in het boek M.I.L.K. een afkorting van Moments of Intimacy, Laughter and Kinship.

5 Dalai Lama

Dalai LamaDe Dalai Lama lijkt altijd wel een glimlach op het gezicht te hebben. Hij heeft dezelfde compassie, mededogen en vriendelijkheid die ook bij Mahatma Ghandi van het gezicht afstraalt.

In mei 2014 zag ik hem in Nederland. Hij is inmiddels 78 jaar. Weer was ik onder de indruk van zijn helderheid en zijn kracht. Daarnaast heeft deze man een hele gezonde dosis humor.

4 Louis Armstrong

Louis ArmstrongGoogle op “famous smiles” en je ziet bijna als eerste de grote grijns van Louis Armstrong in beeld. Deze jazztrompettist, zanger en entertainer droeg als bijnaam Satchmo of Satch, een afkorting voor Satchelmouth (buidelmond) Hij was ook bekend als Dippermouth, net als Satchmo refererend aan zijn grote mond.

De bekendste nummers die de huidige generaties nog van hem kennen  zijn “What a wonderful world”, “Hello Dolly” en “It takes two to tango.”

3 Julia Roberts

Julia RobertsMet een glimlach van oor tot oor is zij altijd te herkennen. Als zij lacht is het alsof de zon doorbreekt.

Laatst keek ik een aantal oude films. Ik zag haar in “Notting Hill”, een romantische comedy met Hugh Grant. Een heerlijke film door de echt Engelse omgeving, Hugh Grant en natuurlijk de grote glimlach van Julia Roberts.

2 The Cheshire Cat – Alice in Wonderland

Kat uit Alice in WonderlandDeze grijnzende kat heeft de gave om in het niets te verdwijnen.

“Welke weg moet ik nemen?” vraagt Alice aan de kat die vanuit het niets verscheen.
Zijn antwoord was een vraag. “Waar wil je heen?”
“Dat weet ik niet” antwoordde Alice.
“Dan,” zei de kat, “maakt het ook niet uit.”

1 Lachende Boeddha

Lachende BoeddhaDe beroemdste lach is wel die van de lachende boeddha. Hij heet Budai. Hij leefde 1100 jaar geleden in het oude China. Deze monnik bracht met zijn glimlach overal geluk, overvloed en wijsheid.

Een populaire gedachte is dat als je over zijn buik wrijft je dit rijkdom, geluk en voorspoed brengt.

 

 

Dit waren mijn top 10 beroemdste (glim) lachen. Ik heb ze voor je verzameld en op een rijtje gezet. Maar misschien mis je er nog wel een (of meer). Aan welke beroemde (glim) moet jij denken?

Vertel in onderstaand veld welke lach jij toe wil voegen en ik zoek de afbeelding er voor je bij.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *