Alleen lachen maakt niet gelukkig

Soms, weet je, dan gaat het niet. Dan kun je wel lachen, maar blijft een vrolijk gevoel toch achterwege. Waarschijnlijk is er dan iets anders nodig.

Wat ben ik blij dat ik hypnose en NLP heb geleerd en dat ik nu bezig bent met het oprichten van het Lachtherapie Instituut. De opleiding tot lachtherapeut start in januari.

In het Lachtherapie Instituut leer je hoe je mensen op andere manieren dan ‘gewoon maar lachen’ de lach weer kan laten ervaren. Dan werken we van binnen naar buiten in plaats van andersom.

Soms heb je ‘gewoon’ last van iets. Je hebt een eczeem, hoogtevrees of je wil afvallen en het lukt maar niet. Dan helpt de hypnose om te praten met je onderbewuste. Hoe werkt dat?

ijsbergStel je een ijsberg voor. Je weet daarvan dat zo’n 10% boven het water zichtbaar is, de overige 90% bevindt zich onder water. Zo is het ook met je bewuste en je onderbewuste deel.

Bewust weet je best dat je ooit geen eczeem had dus waarom nu wel, je weet dat de hoogtevrees ongegrond is en je weet dat afvallen goed voor je is. Je hebt een doel (de X in het plaatje). Je wil vooruit.

Het lukt niet omdat er in je onderbewuste een stroom de andere kant op beweegt. De onderstroom. Als die even sterk is dan houdt die jou precies op de plaats waar je bent. Met eczeem, vol hoogtevrees en te veel aan de maat.

Door het filter tussen de twee bewustzijnsgebieden is het bijna niet mogelijk om vanuit je bewuste je onderbewuste te sturen. Daarbij is het bewuste deel maar een kleine dwerg tegenover deze Goliath.

In hypnose zorgen we ervoor dat de onderstroom keert en met jou mee gaat werken, richting je doel. Doordat de onderstroom keert zul je merken dat je doelen sneller bereikt. Je drijft er als het ware vanzelf naartoe.

Voor afvallen hebben we zelfs een speciaal maagbandprogramma. Het scheelt een hele operatie en je hebt hetzelfde effect.

Kijk, en als je dan zoals mijn collega staat te stralen bovenin een boom omdat je de hoogtevrees hebt afgeschud, dan komt er vanzelf een lach op je gezicht.

Vergeet niet tijdens onze social distance periode toch te lachen met elkaar, virtueel of op (minimaal) anderhalve meter afstand. Deel je leukste dingen in de facebookgroep Het Lachkwartiertje.
Een aanvraag voor een lachworkshop - voor later dit jaar - beantwoorden we graag. Stay healthy. Smile.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *