Boek over Lachyoga wordt uitgegeven

Jippie! De uitgever is super enthousiast. Het boek over Lachyoga wordt uitgegeven. We moeten nog wel even geduld hebben, pas in maart/april van 2014 verschijnt het in de boekhandel. Maar ik kan al wel heel trots laten zien hoe het eruit gaat zien.

Mooi hè.

Na de zomerperiode hadden we een gesprek gepland.  De uitgever en ik. José, zo heet mijn contactpersoon die al een kleine eeuwigheid verbonden is met AnkhHermes, is een hele warme, vrolijke vrouw die me bijna nog enthousiaster over mijn boek maakte dan ik al was. We constateerden dat het boek een hele mooie aanvulling is op de ankertjes-reeks, een reeks van informatieve en toegankelijke boekjes over de gebieden gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit.

Toch liet ze me ook weten dat ik er nog een stukje bij moest schrijven, ongeveer de helft in aantal woorden dan wat ik al had. Wat blijkt, de nieuwe ankertjes zijn een stukje groter en dikker dan de oude. Bij mijn liefste vriendinnetje in Groningen heb ik me lachend een ongeluk getypt om het allemaal voor elkaar te krijgen. Met een prachtig resultaat, het is af!

Traject

Nu volgt er nog een heel traject voor het boek daadwerkelijk in de boekhandel ligt. De meeste tijd gaat voornamelijk op aan het maken van een aanvalsplan. Hoe gaat het boek de wereld in, wie gaat het kopen, waar gaan we het onder de aandacht brengen. Dit blog is vast een van de wegen om dit wereldkundig te maken.

Eind van het jaar wordt de inhoud nog eens goed geredigeerd door een echte tekstschrijver. Alle d-tjes, dt-tjes en t-tjes eruit, eventueel de volgorde aanpassen, hoofdstuk schrappen of toevoegen. Dat wordt dus nog bekeken. Maar de grote lijn is wel helder, het is een boekje die precies is wat zegt: Lachyoga, lachen zonder reden. Wat is het en hoe doe je dat. Met een mooie beschrijving van de 40 basisoefeningen.

In het nieuwe jaar gaat het boekje naar de drukker en dan, in maart/april ligt eindelijk mijn papieren kindje in mijn handen. En kan ik me een blauwe hand signeren. Want tenslotte heb ik beloofd aan een groep bijzondere mensen, die met mij meegedacht en -geleefd hebben, dat zij een gesigneerd exemplaar toegestuurd zouden krijgen. Nog even geduld a.u.b.

Boek over de kracht van de lach

Ja, ik had ook een ander boek beloofd. Over de kracht van de lach. Want dat was mijn vraag, waar moet het boek over gaan. Maar eerst moest dit boekje Lachyoga uit mijn hoofd en mijn handen. Nu heb ik ruimte om het tweede boek te gaan schrijven. Ook al had ik me heilig voorgenomen in de zomerperiode te beginnen met de interviews voor de bijzondere verhalen in het boek, door het schrijven heb ik pas twee gesprekken kunnen voeren. Weet dat je niet vergeten wordt, maar alles duurt ietsje langer dan ik had verwacht van te voren.

Ik blijf je op de hoogte houden.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Saskia, gisteren ondertekende ik het contract voor mijn eerste boek, een ankertje bij AnkhHermes :
    Tarot, voor iedereen.
    We zitten dus in dezelfde stal of onder dezelfde paraplu en misschien ontmoeten we elkaar!

    1. Super, gefeliciteerd. Ik ben heel benieuwd. Weet je al wanneer je boekje ongeveer zal verschijnen?

    1. Dank je wel Annick. Het is ook een boeiend proces. Als jij er misschien over denkt om een boek te schrijven, laat het me weten. Ik denk graag met je mee.