Boek over de kracht van het lachen – deel 2

boekIk had beloofd je op de hoogte te houden van het schrijven van het boek. Zoals je wellicht weet zijn er twee boeken ontstaan. Het schrijven is een behoorlijk proces. Waar gaat het over, wat willen mensen lezen, wat is de kern van het verhaal, hoe breng ik het over. Het barst van de vragen. Het eerste boekje is een how-to-do boekje over lachyoga en het tweede boek gaat over de kracht van de lach. Op 31 maart schreef ik dat het eerste boekje bijna klaar was. Half april stuurde ik het uiteindelijk naar de uitgever. En toen was het wachten geblazen.

Uitgever voor boek 1

De uitgever heeft op haar website staan dat manuscripten in print toegezonden moeten worden. Omdat zij veel manuscripten krijgen die ze allemaal moeten lezen kan het een flinke tijd duren voor er antwoord komt. Dat klopt, weet ik inmiddels.

Op 31 maart schreef ik jullie dat ik de laatste controles aan het doen was. Half april heb ik het uiteindelijk naar de uitgever kunnen sturen. Een week geleden begon het te kriebelen. Ik wilde jullie graag op de hoogte brengen omdat ik dat beloofd had. Maar ik had nog niets gehoord. Juist toen ik overwoog om dan toch maar een mail te sturen kwam het verlossende bericht. “Met plezier je manuscript Lachyoga gelezen”. Daarnaast wilde ze het graag voorleggen aan de mederedactieleden. Ik heb het manuscript dit maal per mail toegezonden en kreeg binnen twee dagen weer bericht. “Je manuscript is in goede aarde gevallen”. 

Joepie, geduld wordt beloond. Het is natuurlijk nog niet zover, maar half augustus hebben we een afspraak om de rest van het proces door te nemen. 

Boek 2 over de kracht

In mijn bericht van 31 maart vroeg ik jullie ook om verhalen voor het tweede boek. Wat betekent de lach voor jou? Wat heeft het je gebracht? Ik heb een paar prachtige en ontroerende verhalen mogen ontvangen. Een aantal kun je al lezen in de comments onder het stukje, een aantal ontving ik per e-mail. Ik zal deze zomer proberen iedereen die een verhaal gedeeld heeft te interviewen.

Heb jij ook een verhaal te vertellen? Heeft de lach jou iets gebracht, geheeld? Ik neem met alle liefde jouw verhaal op in mijn boek over de kracht van de lach. Vertel je verhaal hieronder of stuur me een e-mail. Dan neem ik ook contact met jou op voor een interview. Als jij je verhaal met ons deelt dan krijg jij straks ook een gesigneerd exemplaar van beide boeken :-)  

-> Inmiddels staat deze vraag niet meer open, ik heb bijna teveel verhalen om in dit boek op te kunnen nemen. Dank lieve mensen voor het schrijven en toesturen van jullie verhalen. Heel bijzonder. De eerste aanzet tot interviews is gezet.

Ik wens je een hele fijne zomer toe.

Vergeet niet tijdens onze social distance periode toch te lachen met elkaar, virtueel of op (minimaal) anderhalve meter afstand. Deel je leukste dingen in de facebookgroep Het Lachkwartiertje.
Een aanvraag voor een lachworkshop - voor later dit jaar - beantwoorden we graag. Stay healthy. Smile.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    1. Hoi Monique,

      Ik vind het ook superspannend en reuzeleuk. Dank dat je zo enthousiast meeleeft :-)