Hier zou ik wel willen werken

Satellite HealthcareAls ik in de zorgsector werkzaam zou zijn, dan zou Satellite Healthcare mijn favoriete werkgever zijn. En de jouwe?

Pas sprak ik nog met een paar mensen over onze zorg. Het ging in dat geval om ouderenzorg. Beide dames hadden een ouder in een verzorgingstehuis. Het ene verhaal bestond uit “chagrijnige hulpen, veel ziekteverzuim, slecht luisteren en weinig flexibiliteit” terwijl de ander vertelde over “behulpzame verzorgenden, een vriendelijke sfeer, altijd bereid om even te luisteren of te helpen.”

Hoe komt dat toch?

Ik denk dat als een sfeer op een werkplek bepaald is, dat ook nieuwe mensen dit moeilijk kunnen veranderen. Mijn dochter is pas stage gaan lopen in een gevangenis bij de bewaking. Ze vind het werk heel leuk, maar zij vertelt nu al over sombere oudere medewerkers die alles wel een keer hebben meegemaakt en geen zin hebben in gedoe. Zou ze stand kunnen houden? Zou ze haar eigen vrolijkheid weten te behouden of zou na een tijdje toch de depressieve toon toeslaan? Ik vrees het laatste, groepsdruk is groter dan eigengereidheid.

Denk maar aan het Stanford experiment. Een groep mensen speelden bewakers en gevangenen. Iedereen wist dat hij een rol speelde. Het experiment zou 14 dagen duren maar werd na vijf dagen al afgebroken. Mensen gingen te goed op in hun rol en het werd gevaarlijk. De groepsdruk deed zijn werk.

Terug naar werkgevers. Ik weet van dit ziekenhuis dat zij ook lachyoga hebben gedaan met hun nierdialyse patiënten. Daarvan is een bericht op Facebook te vinden.

De sfeer van dit ziekenhuis is hier mooi in beeld gebracht. Kijk maar naar dit filmpje, je krijgt er vast en zeker een glimlach van op je lippen.

Vergeet niet tijdens onze social distance periode toch te lachen met elkaar, virtueel of op (minimaal) anderhalve meter afstand. Deel je leukste dingen in de facebookgroep Het Lachkwartiertje.
Een aanvraag voor een lachworkshop - voor later dit jaar - beantwoorden we graag. Stay healthy. Smile.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *