Lach jij als iets je niet lukt?

Eerder schreef ik al eens over W.I.S.H., hét sprookjesachtige vierstappenplan om al je wensen en dromen waar te maken. Het is een fantastisch concept, nog steeds. Alleen, de crowdfunding verliep niet naar wens.

Heb jij dat ook wel eens? Het ligt voor de hand maar je realiseert het je pas achteraf? Dat gebeurde mij nu. Logisch, logisch, logisch. Ik kon mezelf wel tegen het hoofd slaan. 

Gelukkig heb ik geleerd om dat niet te doen. Tegenwoordig als iets niet lukt dan voel ik een moment van “aarrch” en vervolgens moet ik lachen. Inmiddels is dat aardig in geprogrammeerd.

De lach is een fantastisch instrument om dit soort gevoelens te transformeren. Door te lachen, zeker nog terwijl je in zo’n toestand bent, overschrijf je het gebruikelijke programma van: piekeren – ergeren – boos worden – depressie – …

Het overschrijft dit programma met een lach. De lach heeft een heel ander patroon gekoppeld, namelijk: vrolijke gedachten – denken in mogelijkheden – creativiteit – …

Net zoals een piloot, die last heeft van windstromingen, continu moet bijsturen, zo stuur ik ook dit bij. W.I.S.H. is niet van de baan, we beginnen juist!

Tim Gibson legt in deze TEDx speech uit hoe het werkt om fouten om te zetten in leermomenten tot uiteindelijk succes.

Dit bericht is geplaatst in Werk, leven en spelen. Bookmark de permalink.
Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *