Leren lachen – lachcursus

Leren lachen is mogelijk met een lachcursus. Wij leren je lachen zonder reden.

Gemakkelijk

Sommige mensen vinden van zichzelf dat ze heel gemakkelijk lachen. Dan blijkt vaak bij de lachworkshop dat het toch lastiger is dan ze denken, want lachen zonder reden heeft… geen reden. En dat is oefenen.

Hoe ging het ook al weer

Sommige mensen hebben zolang niet gelachen dat ze niet meer goed weten hoe het moet. Weer opnieuw lachen kan dan zelfs een ontroerende ervaring zijn. Eindelijk!

Ik lach niet goed

Sommige mensen vinden hun lach niet goed. Hij klinkt niet mooi, komt niet gemakkelijk, ziet er gek uit of het voelt raar. Door te leren lachen zonder reden, door te oefenen met de groep, gaat dit over.

Lekker veel lachen

En sommige mensen willen gewoon heel graag veel lachen. Die staan bekend als een lachebekje en waar ze ook zijn, er wordt gelachen. Om jaloers op te worden toch?

Leren lachen

De tweedaagse lachcursus is een transformerende ervaring. Vervolgens kun je het geleerde inzetten in je dagelijkse leven, op je werk, de club en met vrienden en familie.

Wil je echt weer leren lachen dan is de tweedaagse aan te raden. Want twee dagen lang lachen doet iets met je, dat kan niet anders.

De lachworkshop is voor groepen

Een lachworkshop bij de lachclub of met je vriendengroep of bij het bedrijf is anders. Het is een ervaring en duurt meestal ongeveer een uur. Het geeft handvatten om de lach vaker in te zetten. Je krijgt een ander beeld van lachen. Je leert lachen zonder reden.

Maar de belangrijkste reden om een lachworkshop te doen is om – de reeds bestaande groep – te verbinden. Want mensen die samen lachen kunnen beter samenwerken, gemakkelijker bij elkaar binnenstappen en zelfs ongemakkelijke vragen gemakkelijker stellen.

De lachlessen zijn voor jezelf

De lachlessen in de tweedaagse lachcursus zijn voor jezelf. Wij geven de tweedaagse opleiding tot lachcoach. Je leert de lach verspreiden. Het mooie is, dat als je leert lachen met andere mensen je tegelijkertijd heel veel leert over je eigen lach.

Maar na deze cursus hoef je niet op pad om te lachen met anderen. Het mag en het kan. Je hebt het officiële certificaat om dit te doen. Het belangrijkste echter is dat je zelf weer in staat bent om de lach naar boven te halen en te integreren in je leven. Want daar gaat het tenslotte om.