Shake that ass – werk aan je ‘asstitude’

Hoe kan ‘shaking your ass’ zorgen voor een goed gevoel?

Het is het handelsmerk van Joseph McClendon III. Iedereen die een seminar met Joseph heeft meegemaakt is een ‘ass shaking badass‘ geworden.

In dit – nogal Amerikaanse – filmpje legt Joseph uit hoe dat werkt.

Asstitude is the scientific study of how shaking ones ass effects your attitude. Asstitude is de wetenschappelijke studie hoe het schudden van je billen effect heeft op je houding.

Eerder schreef ik al eens over iets bijzonders dat ik van Joseph geleerd heb. Het maakt dat ik niet of nauwelijks meer in staat ben om negatief te denken.

Het proces om dit voor elkaar te krijgen beoefen je bij voorkeur in tijden zonder stress, zodat het in tijden van stress automatisch voor je gaat werken.

In het kort is het als volgt:

Mocht je last hebben van een negatieve gedachte die steeds terug komt dan kun je die eenvoudig elimineren met deze techniek. Het enige is, je moet het wel doen. Erover lezen is niet genoeg.

  • Laat de negatieve gedachte opkomen
  • Voel hoe die gedachte ervoor zorgt dat je houding ‘inzakt’
  • Sta (energiek) op en steek je hand als een stop signaal naar voren
  • Zeg “STOP”
  • Lach
  • Shake that ass (de geliefde uitspraak van Joseph)

Tien maal achter elkaar herhalen is een set.

Voorschrift: Dagelijks een set gedurende tien dagen uitvoeren.

Toen ik een paar weken geleden weer bij Joseph in de zaal zat hoorde ik een verhaal van iemand die enorm bang was voor muizen. Zo bang dat ze niet eens die gedachte wilde gebruiken voor deze oefening. Ze koos een andere negatieve gedachte. En wat bleek, ook haar angst voor muizen was verdwenen. Ze vind ze nog niet leuk, maar ze rent niet meer gillend weg.

Het maakt dus niet zoveel uit met welke gedachte je dit proces doet. Het heeft effect op veel meer gedachten en gevoelens.

Veel succes en als je dit doet, laat me dan eens weten hoe het gaat met jouw asstitude!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *