Waar word jij blij van? – 8 Tips om blij te worden en blij te blijven

LWblijblijvenBlij worden en blij zijn. Som is dat hartstikke lastig. Het leven werkt soms echt niet mee.

En toch is het ook simpel. Doe die dingen waar je blij van wordt wel en die dingen waar je niet blij van wordt niet.

“Niet doen” vraag je je af, “maar er moet toch zoveel gedaan worden? Ik moet afwassen, het huishouden doen, zorgen voor mijn zieke moeder, iedere dag naar mijn werk, oppassen, boodschappen doen, noem maar op.”

Klopt. Maar om dat lichter te maken is er ook een truc.

8 tips om blij te worden en blij te blijven

1. Blij van een lijstje

Maak een lijstje met dingen waar jij blij van wordt. Maak die lijst zo lang mogelijk. Schrijf er iedere dag iets bij. Dit kunnen dingen zijn waar je niets aan kan doen, zoals dat je blij wordt van de zon die schijnt, maar ook dingen waar je wel iets aan kan doen zoals blij worden van huppelen. Alleen al het opschrijven hiervan maakt al dat je je vrolijker gaat voelen.

Je kan ook ’s avonds opschrijven waar je die dag dankbaar voor bent. Dat kunnen hele kleine en ook grote dingen zijn, zoals fijn dat je op tijd je bent uit kon komen of dat je een vriendin weer eens hebt gesproken of dat je je hebt laten verwarmen door de zon. Als je er tenminste drie opschrijft dan zal je ervaren dat je lekkerder gaat slapen. Kun je daar ook weer blij mee zijn.

2. Blij van doen

Als er op je lijstje doe-dingen staan, doe die dan zoveel mogelijk. Staat erop “uitgaan met vrienden”, zorg dan dat je dit regelmatig in je agenda zet. Of wordt je blij van “bellen blazen”, koop dan drie potjes bellenblaas en ga dan eens op een plek waar niemand het verwacht mooie bellen blazen.

Zelf wordt ik echt blij van dingen doen. Ik ben een doener. Dus als ik in de ondernemersopleiding weer eens sta te dansen op de stoelen dan wordt ik heel vrolijk. Nu werkt dit bij de meeste mensen zo. Dit komt omdat je je lijf in beweging brengt. En die is daar heel gelukkig mee. Zeker in deze tijd waarin we vooral zitten op de bank, aan tafel en met de laptop of tablet op schoot.

3. Blij van lezen

bol_boek_lachyogaAls je van lezen houdt, zorg dan dat je vooral leuke dingen leest. Niet teveel slecht nieuws (geldt ook voor tv kijken) maar meer moppenboekjes of de Donald Duck. Luchtige kost. Of lees natuurlijk mijn boek Lachyoga :-) Dit boekje kost nog geen tientje, namelijk slechts € 9,99.

4. Blij van endorfine

Endorfine is je ‘happy hormoon’ en het maakt ‘happy cellen’. Het is een natuurlijke pijnstiller en je voelt je lekkerder in je vel zitten. Endorfine kun je op heel veel manieren aanmaken. Een daarvan is flink lachen. Zelfs als het nep is, je lichaam heeft namelijk niet door of dit echt is of niet. Als jij een paar minuten doet alsof, dan gaat je lichaam aan de gang en maakt voor jou endorfine aan. Hoe mooi is dat?

Er zijn nog veel meer manieren om endorfine aan te maken. Dat lees je in het artikel dat ik daarover speciaal geschreven heb.

5. Blij van muziek

bol_boek_water_weet_het_antwoordJe lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water. Muziek geeft trillingen die dat water in beweging brengen. De Japanner Masaru Emoto schreef hier een heel mooi boek over. Water weet het antwoord. Het bevat veel foto’s met water dat uit verschillende gebieden komt en water dat in trilling is gebracht met muziek of zelfs gedachten. Het kost € 16,99.

Luister naar muziek waar jij blij van wordt. Breng jouw water in de juiste trilling.

6. Blij van eten

Eten heeft een grotere invloed op ons dan we vaak denken. Vorige maand had ik het voorrecht om vooraan bij Tony Robbins te zitten. Voor wie Tony Robbins niet kent, dit is een man met heel veel power, hij heeft een super gezonde uitstraling. Een van de lessen ging over voeding.

We kregen een uitdaging mee, 10 dagen lang geen gifstoffen en alleen opschonen met gezond eten. Dus geen koffie, zwarte thee, alcohol, suiker, azijn, vlees en melkproducten. Wel groente, groente, groente, fruit en noten en zaden. Ik ging de uitdaging aan.

bol_boek_sap_gezondIn twee weken tijd paste ik weer in een aantal oude broeken. Dat is fijn natuurlijk. Maar bovenal had ik al snel veel meer energie. Ik heb minder slaap nodig en kan gedurende de dag veel beter presteren.

Van een collega kreeg ik het boekje SAP Gezond aangeraden. Hierin staan diverse sappen die je kan maken die jou helpen bij je gezondheid. Ze zijn zelfs op volgorde van aandoening of ziekte opgenomen. Niet duur voor € 6,99 en heel interessant.

7. Blij van lachen

Als je al een tijdje deze blogs leest dan ligt het voor de hand. Wat we inmiddels na veel onderzoeken weten, en wat we gebruiken in de lachyoga, is dat je niet blij hoeft te zijn om te lachen, maar je wordt blij van het lachen zelf.

De lach kun je oefenen. Ga maar eens samen met iemand “hahaha” zeggen. Vooral als je naast elkaar zit. Doordat je elkaar wel ziet, maar net niet helemaal is het nog gekker kennelijk en lig je al snel in een deuk.

Zo kun je ook lachen tijdens al die klussen waar je geen zin hebt, zoals het huishouden. Als jij lacht dan wordt het vanzelf lichter.

Oefenen kun je bij een van onze lachclubs. Ook de huishoudelijke klusjeslach. Er zijn zo’n 20 lachclubs in Nederland en er is er vast wel eentje bij jou in de buurt.

8. Blij van ….

Ja, waar wordt jij blij van? Deel het met ons in het reactieveld hieronder en laat ons nog meer blij worden!

Ik ben benieuwd. Op een blije week!

Doe mee met de conversatie

11 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Ik word blij van glas heet water, warme peren uit de oven, open haard die aan staat als het buiten koud is, slapen in net verschoond bed, liggen op de spijkermat, ochtend knuffel van mijn man, ochtend knuffelen met mijn zoon, een goed gesprek, nieuwe plekken ontdekken, nieuwe culturen leren kennen, sushi eten, metta meditatie, luisteren van fovourite liedje, oude foto’s kijken, een bijzondere vonds in de kringloopwinkel, me time, pannenkoeken eten op zondag ochtend, , mijn kind zien lachen, uitgaan met mijn zus, mijn huis ontspullen, net opgeruimde kast, schone huis, mijn man die lekker ruikt, gezonde maaltijd, complimjment ontvangen, compliment geven, passende cadeau voor een dierbare zoeken, interessante podcast luisteren/ you tube film, inspirerende boek/tekst (zoals deze) lezen, iets nieuws leren, geur van gebaak, kaneel, sinasappel in huis, warm bad, auto rijden in mijn eentje, s’ochtends kunnen uitslapen, lijstje maken van de dingen waarmee ik blij van word, bellen met mijn zus en mij moeder, naar de museum gaan, ochtend dansje met blote voeten op mijn wollen tapijt, yoga, afgemaakte werk, ochtend wandeling, moppen lezen met mijn zoon. Daar kan ik echt zoooo blij van worden! bedankt voor de inspiratie!

 2. Haha, erg blij met jet tip!
  Ik wordt elke ochtend blij van naar de zonsopgang te kijken. En de bloemetjes op mijn balkon.

 3. Wat leuk om even over na te denken! Er zijn zoveel dingen die mij blij maken. Bovenaan staat toch het zien van genietende en levenslustige mensen!

  1. Heerlijk he, als mensen genieten. En door onze actieve spiegelneuronen worden we er alleen al blij van als we er naar kijken. Hoe mooi is dat? Dank je voor het delen.

 4. ik wordt blij van de zon op mijn huid, een vlinder die in de tuin voorbij fladdert, het gezoem van bijen en het gezang van vogels… Mijn kleinkinderen die vrolijk babbelen en de geur van rozen en kamperfoelie

 5. Ik word blij van blij zijn, van de natuur, van rust en van de warmte van de zon.
  Ook word ik blij van lieve mensen om mij heen, samen vega eten, samen zijn…
  van lezen (spannende boeken) en van mooie muziek.
  Ik word blij van lachen en van het geven van lachworkshops,
  het maken van lachwandelingen en het organiseren van schatermomenten.
  Vrolijkheid, de lach verspreiden, positief in het leven staan,
  dat zorgt ervoor dat ik bij ben en blijf.
  Vrolijke groet en alle goeds
  Marieke

  Lachdocente en coach
  Lachworkshops, lachwandelingen en schatermomenten
  Lachen zonder Reden, dáár word je vrolijk van!

 6. Hoi Saskia,

  Ik word blij van je vrolijke mails die over lachen gaan. Vanmorgen las ik je 8 tips om blij te worden en te blijven. Al lezende ging ik dansen en zingen met een grote glimlach op mijn gezicht. Ik was al buiten geweest en had al genoten van de frisse lucht, het vogel concert en de groene bladeren aan bomen en struiken. Een gezond muesli ontbijt gegeten. En met je vrolijke tips ga ik lachend deze dag verder door. Ha Ha Ha. Dank je wel Saskia dat je met je mails de lach levend houdt en blijft stimuleren. De lach werkt bij mij door. Heerlijk.
  Dag lieve Saskia,
  Kus van een blije Corry

  1. Corry, dank je wel voor je vrolijke reactie. Daar wordt ik weer blij van :-)