Bedenk eens iets leuks

Wat een crime. Je baas geef jou de opdracht. “Bedenk eens iets leuks.” De landelijke dag moet weer gevuld worden. Je denkt terug aan de afgelopen jaren waar je bij was. Survivallen, een lelijke eend puzzelrit, klootschieten, het mediapark, samen koken, je hebt het allemaal al een keer gedaan.

En vat vol weerstanden

Ieder jaar is het niet eenvoudig om iedereen enthousiast en in beweging te krijgen. Mensen zijn druk en denken vaak dat ze geen tijd hebben voor een dagje ‘los’. Een dagje samen leuke dingen doen waardoor de teamspirit versterkt. Ze gaan in protest, willen geen verrassing van de baas en maken hun liever hun werk af of gaan liever naar huis.

De drie grootste bezwaren tegen iets anders doen dan het werk of thuis is:

  • geen tijd
  • geen tijd
  • geen tijd

Geen tijd is de meest gehoorde klacht in onze maatschappij. Tegelijkertijd is het het meest gebruikte excuus. We plannen onze agenda’s te vol (ik pleit schuldig), we rennen ons een rotje van auto naar werk naar kinderopvang naar winkel naar huis naar sportgroepje naar huis en naar bed. In een eindeloze cyclus zijn we met z’n allen te druk.

Eigenlijk is het ondankbaar werk om je werknemers iets anders dan werk of thuis voor te schotelen. Om ze zomaar een dag te belasten met leuke dingen.

Herken je dit?

Ontspannen en met plezier samenwerken

Daisy van Dessel van de Leuvense Universiteit zegt: “Lachende collega’s verdoen hun tijd niet. Ze zijn bezig hun prestaties op te krikken.” Het blijkt inmiddels ook uit andere onderzoeken dat samen plezier maken zorgt voor socialer en productiever gedrag. Collega’s zullen een ander sneller ondersteunen, in plaats van ‘ieder voor zich’ en zij zijn geneigd nog even iets af te maken in plaats van te wachten tot de volgende dag.

Alleen, hoe maak je plezier op het werk? Want vaak bestaat dit uit grapjes maken of met humor de zaak bekijken. Maar niet ieders humor is hetzelfde en niet ieder grapje landt even goed. Toch is het goed om samen te lachen.

Pret, ook voor later

Je bent op zoek geweest, zoals de baas gevraagd had, en je komt terug met iets nieuws. Een lachworkshop. Want tijdens een lachworkshop leer je lachen zonder reden. Het is (meestal) een uur vol met spel en lach waarbij plezier maken centraal staat. We slaan het hele stuk van de humor gewoon over. Daardoor kunnen we niet op iemands tenen gaan staan en kunnen we toch wel plezier maken met elkaar. Mijn ervaring is dat de lach nog een tijdje rond galmt op kantoor en dat sommige gekke oefeningen helemaal niet meer verdwijnen.

Een lachworkshop is een unieke manier om collega’s in beweging te brengen want een goede lachsessie is heel actief. De lol is dat zij zich met elkaar verbinden zonder dat ze dit door hebben. Waar bij teambuilding de nadruk ligt op samen dingen doen ter verbetering van de onderlinge contacten, ligt bij de lachworkshop de nadruk op plezier maken waardoor de onderlinge contacten als vanzelf verbeteren.

Vragen?

Je baas is kritisch. Terecht. Want de hele club moet het wel leuk vinden. Jullie bespreken de eventuele knelgevallen en de mogelijke reacties. Je overlegt nog eens met de lachwinkelier. Moet je er een verrassing van maken of is voorpret handiger? Past het bij jullie bedrijf? Zijn jullie in voor iets anders dan anders? Of is het een aardappelen-groente-vleesorganisatie? Zijn de werknemers in voor iets nieuws uitproberen of houden ze het liever bij het oude?

Deze vragen kunnen wij niet beantwoorden. Maar jij wel.

Zin in iets anders dan anders? Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan. Of bel als je wil overleggen over de mogelijkheden. Wij denken graag met je mee.

Vraag vrijblijvend offerte aan >>
Eerst meer informatie >>

Vergeet niet tijdens onze social distance periode toch te lachen met elkaar, virtueel of op (minimaal) anderhalve meter afstand. Deel je leukste dingen in de facebookgroep Het Lachkwartiertje.
Een aanvraag voor een lachworkshop - voor later dit jaar - beantwoorden we graag. Stay healthy. Smile.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *