Een weekend lang lachen – een transformerende ervaring

Heb je het wel eens gedaan? Wat is het? Een weekend lang lachen, gieren, brullen.

Gisteravond kwamen we terug uit België. Samen met Luc van Imschoot gaf ik voor de veertiende keer de opleiding tot lachcoach. Of lachanimator zoals ze het zo mooi in België noemen.

De groep was groter dan ooit. Enthousiaster dan ooit. Vrolijker dan ooit. We zitten nu echt aan het maximum. Niet dat er niet meer mensen mogen komen lachen, maar waar de belgen goed in zijn is de toegevoegde waarde. Ik geef toe, dat doen zij veel beter dan wij nederlanders. Een uitgebreide lunch met voor-, hoofd- en nagerecht, lekkere koekjes en snoepjes tussendoor maken dat je werkelijk niets te kort komt.

Daarnaast is Luc’s enthousiasme enorm aanstekelijk en voegt het ruim 120 pagina tellende werkboek heel veel informatie toe.

Een van de deelnemers van dit weekend, Peter, zei het zo mooi. “Iedereen die meedoet heeft een verhaal. Niemand komt zonder kleerscheuren door het leven. Allemaal hebben we een reden om de lach meer toe te laten in ons leven.”

In de loop van de jaren hebben we mensen gehad met burn-out klachten, soms vreselijke ziektes die langzaam overwonnen worden, mensen die met psychiatrische patiënten werken en daar meer vrolijkheid willen brengen en mensen die beseffen dat ze teveel in het hoofd leven en meer willen gaan voelen. Er zijn mensen die de lach gebruiken voor het verbeteren van hun eigen leven en anderen die ermee op pad gaan om de lach te verspreiden. De mensen die komen zijn altijd mensen die op zoek zijn en meer van het leven willen.

Een lachworkshop van een uur is voor veel mensen een hele ervaring. Het is nieuw, een eye-opener en echt iets anders dan anders. Maar een weekend lachen is transformerend. Op enig punt raakt het je, dat kan niet anders. 

Luc en ik zijn heel dankbaar dat we dit mooie werk kunnen en mogen doen. Ook voor ons is het iedere keer een bijzondere ervaringen en zeggen we tegen elkaar dat het zo mooi is. Wij genieten. 

Van iedere groep maak ik een filmpje. Om terug te blikken, ‘o ja’ te zeggen en ter inspiratie. Van dit weekend moet ik het filmpje nog maken. Maar kijk maar eens naar deze van de vorige groep. Wie weet wordt jij ook geïnspireerd om de volgende lachcoach opleiding te komen doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *