Ik ben niet gek, ik ben een …

Als je samen lacht dan word je vriendjes. Maar als je als vriendjes bent, dan lach je gemakkelijker samen. Denk maar aan het plezier wat je kan hebben met je beste vrienden, familie of goede collega’s. Je hebt dan vaak aan een half woord of scheve blik genoeg.

In de lachworkshop begin ik tegenwoordig niet meer met zomaar lachen om niks. Dat is lastig als je het niet gewend bent. Ik kom vaak bij groepen collega’s die elkaar meestal wel kennen maar niet echt goed. Dus daar beginnen we.

Ik ben niet gek, ik ben een …

“Vertel elkaar wie of wat je zou zijn als je een vervoermiddel zou zijn,” is een van mijn eerste opdrachten. “Alles kan, van driewieler tot raket en alles wat daartussen zit.”

Het is bedoeld om je creativiteit te prikkelen, om je collega’s even anders te leren kennen en om simpelweg plezier te maken. Meestal wordt er al heel veel gelachen door de gekke dingen die mensen verzinnen.

Mensen wisselen ook vaak uit waarom ze zouden zijn wat ze bedacht hebben. Zo leer je elkaar anders en zelfs beter kennen. Ik hoor de leukste en creatiefste vervoermiddelen voorbij komen. En soms kijk ik iemand aan en denk ik: “ja, precies, ik zie het.”

Heb jij al een idee welk vervoermiddel jij zou zijn?

Wat dacht je van een …

BUS
CRUISESCHIP
DUIKBOOT
DRIEWIELER
EZEL
FERRARI
LUCHTBALLON
MOTOR
MOUNTAINBIKE
OLIFANT
POSTKOETS
PAARD

PARAGLIDER
RAKET
RACEFIETS
STEP
STRAALJAGER
TREIN
TANK
VLIEGTUIG
VRACHTWAGEN
VESPA
UFO

Wat zou jij zijn? Deel het in het commentaarveld hier onder. Ik ben benieuwd.

Doe mee met de conversatie

9 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Ik ben een Solex zijn, rustig pruttelend met de mogelijkheid om mensen aan t lachen te maken en soms uit te schieten. Er zit meer in dan je denkt!

 2. Hallo Saskia,

  Succes met alle plannen.
  Ik zou een UFO willen zijn

  Groetjes Adrie

  1. Dank je wel Adrie. Mooi, een ufo. Zo kom je nog eens ergens :-)

 3. Ha Saskia,
  Succes met al je drukke bezigheden!
  Ennuh, ik wil heel graag een luchtballon zijn :)
  Groetjes, Margrieta