Inner smile – Je innerlijke glimlach

Hoe heerlijk is een innerlijke glimlach? Een mengeling van gevoelens als plezier, vrede, liefde, warmte, licht en meer van dit soort mooie dingen. Iedereen heeft er zijn of haar eigen woorden voor en gevoel bij.

Hoe mooi zou het zijn als iedereen zou kunnen leven met een innerlijke glimlach die vanuit de achtergrond altijd naar buiten schijnt?

Innerlijke glimlach – van buiten naar binnen

In lachyoga en in de lachworkshops leren we mensen hardop te lachen. Dat is ook heerlijk. Lekker ongegeneerd losgaan, lawaai maken, je laten horen en laten zien. Contact maken met andere lachende mensen en nog meer in de lach schieten.

Dat werkt als het ware van buiten naar binnen. Je oefent zoveel dat de binnenkant van je lijf mee gaat resoneren. Na een lachworkshop kan het heel goed zijn dat je de volgende dag iemand tegenkomt en dat diegene je vraagt wat je hebt gedaan. Je bent zo anders. Je gloeit van binnen naar buiten. Een lichte glimlach op de lippen kun je niet tegenhouden, al zou je willen. En dat wil je niet natuurlijk.

Innerlijke glimlach – van binnen naar buiten

Maar hoe zou het zijn als je het gevoel gemakkelijk van binnenuit op zou kunnen halen? Als je niet een hele lachworkshop hoeft te doen met luid gelach om die glimlach te voelen?

Lachen is aanstekelijk en daar kun je ook innerlijk mee werken.

Rust

Eerst breng je jezelf helemaal tot rust. Dat kan op verschillende manieren, wat voor jou het beste werkt. Je brengt je aandacht naar binnen en laat de buitenwereld even voor wat het is.

Hart

Stel je nu eens voor dat je je hart ziet. Het bevat een groot netwerk aan neuronen waardoor men het ook wel je ‘hart-brein’ noemen. Je kan denken met je hart. Dit denken voelt als voelen.

Je hart doet van alles voor je. Het pompt je bloed rond zodat er zuurstof in je bloed komt. En het laat je je verbinding met andere mensen, natuur en andere dingen voelen.

Je hoeft je het alleen maar voor te stellen, dus als je het niet echt ziet is het prima. Je stelt het je voor zoals je je ook voor kunt stellen wat je gisteravond gegeten hebt. Verzin het beeld.

Cel

Stel je dan eens voor dat je dieper dat hart induikt en midden in een cel terecht komt. Een cel die er trots op is dat hij onderdeel is van jouw hart. Die cel lacht je toe als je daar aankomt. Een lach die zegt: je bent welkom, fijn dat je er bent, ik blij je te zien.

Jij lacht ook want ook jij bent blij.

Aanstekelijk

Deze lach is aanstekelijk. Iedere cel in de omgeving kijkt op en krijgt een glimlach op het gezicht bij het zien van jullie twee. Op hun beurt steken zij de cellen in hun omgeving aan. Totdat op het gezicht van je hele hart een grote glimlach is verschenen.

Je hart heeft ook een aanstekelijk karakter. Zo verspreid de glimlach zich als een lopend vuurtje door je hele lijf. Van cel tot zenuw, van spier tot orgaan.

Lekker idee toch?

Op 1 juli kun je meedoen met de innerlijke lachmeditatie. Om 21.oo uur vind je me op Facebook Live. Heb je het gemist? Dan kijk je terug op jouw tijd, ook een goed idee.

Hier zie je de Facebook Live innerlijke lachmeditatie >>

Eerder schreef ik een artikel over gelukkige cellen, over opa cel die aan zijn kleinzoon vertelt hoe het leven eruit zal gaan zien. Dat artikel lees je hier >> en kun je naar de opnames luisteren.

Vergeet niet tijdens onze social distance periode toch te lachen met elkaar, virtueel of op (minimaal) anderhalve meter afstand. Deel je leukste dingen in de facebookgroep Het Lachkwartiertje.
Een aanvraag voor een lachworkshop - voor later dit jaar - beantwoorden we graag. Stay healthy. Smile.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *