Krijgen mannen ook wel eens de slappe lach?

In het opleidingsweekend kwam de vraag naar boven of mannen ook wel eens de slappe lach krijgen.

Een interessante vraag waar we even over na moesten denken. Zelfs Luc, die toch man is, had niet direct een antwoord paraat. Hij lacht vaak en veel met dames maar dat is toch anders.

Dames

Van de dames weten we het wel, tijdens een lachworkshop liggen zij vaak gemakkelijk dubbel van de lach. De meeste vrijgezellenfeestjes die een lachworkshop organiseren bestaat uit dames. Dikke pret gegarandeerd. Maar bij mannen ligt dit wat gevoeliger. Zowel Luc als ik hebben nog maar een enkele keer meegemaakt dat er een lachworkshop werd gevraagd bij een mannen-vrijgezellenfeest. Misschien niet stoer genoeg?

Wat Luc en mij is opgevallen is dat de meeste mannen zich in gezelschap van dames een beetje inhouden. Ze maken graag het vrouwelijke geslacht aan het lachen, maar zelf de slappe lach krijgen doen ze niet snel.

Mannen

Met mannen onder elkaar is het andere koek. Zonder publiek, in ieder geval zonder bekend publiek, zijn mannen losser en lachen ze gemakkelijker.

Onze waarneming werd vandaag bevestigd toen ik boodschappen deed. Drie klusjesmannen – sorry voor het oneerbiedige woord maar ik weet niet precies wat zij doen – deden boodschappen voor twee dagen voor een groep van vier man. Naast gebruikelijke kratjes bier waren er een stapel boodschappen van brood, vleeswaren, koeken, hapjes en andere lekkere dingen. De grootste lol hadden ze bij het bepalen van het nemen van een tas of de boel in een doosje doen en dat er eentje de klos zou zijn omdat hij de bon bij de zaak in moet gaan leveren.

Het ging me te ver om ze te filmen, maar ik had het bijna gedaan. In ieder geval moest ik hartelijk meelachen.

Toch zin in een filmpje? Bekijk dan de opnames van de opleiding die Luc en ik, vergezeld van prachtig weer, gaven in Destelbergen. De mannen in onze opleiding zijn altijd leuk, net als deze :-)

Ook 2 dagen lang lachen? Op 13/14 oktober 2018 lachen we graag met je in Wageningen.

Aan de mannen die dit lezen de vraag: Hoe is dat voor jou? Krijg jij wel eens de slappe lach en zoja, wanneer? Deel het in het commentaarveld hieronder zodat wij dames jullie weer iets beter begrijpen :-)

Vergeet niet tijdens onze social distance periode toch te lachen met elkaar, virtueel of op (minimaal) anderhalve meter afstand. Deel je leukste dingen in de facebookgroep Het Lachkwartiertje.
Een aanvraag voor een lachworkshop - voor later dit jaar - beantwoorden we graag. Stay healthy. Smile.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Bij Lachclub Arnhem hadden we het over video’s van aanstekelijk lachende mensen (m.n. in het OV).
    Als reactie op wat linkjes, die ik de deelnemers naderhand stuurde, kreeg ik een YouTube link terug van een stukje uit een praatprogramma uit 2011, waarin Johan van de Lanotte (toentertijd vice-premier en minister van Economie in Belgi√ę) ongegeneerd de slappe lach krijgt. Heerlijk om te zien!