Ida Abdalkhani over lachyoga

Een op de twee Amerikanen voelt zich ongelukkig. Ida was een van hen. Lachyoga is het antwoord.

Daarom startte ze met een lachyoga opleiding en vertelt ze tijden de TEDx talk in Ohio State University over de positieve effecten van lachen zonder reden.

Lachyoga, of ook wel lachen zonder reden, is gebaseerd op het wetenschappelijke feit dat je lichaam het verschil tussen echt of nep lachen niet kan onderscheiden. Een flinke lachsessie zorgt voor een vloed aan positieve neurotransmitters die onze hersenen, ons immuunsysteem en zenuwstelsel een boost geven.

Onze bloedsomloop neemt toe met 50%, zo komen we aan die heerlijke rode wangen als we lachen.

Ida neemt ons mee in een warming up en een drietal vrolijke lachoefeningen. Doe je mee?

Telefoonlach

Tijdens de telefoonlach maken we vooral gebruik van onze verbeelding. Houd je hand alsof het een telefoon is bij je oor. Je bent aan het bellen met je ‘telefoon’ en hebt zojuist een hilarisch verhaal gehoord aan de andere kant van ‘de lijn’. Je lacht er hartelijk om.

Handenschud-lach

We schudden iedere dag handen van mensen. In deze oefening vergroten we de beleving door er hartelijk bij te lachen.

Stresslach

Mijn Vlaamse collega doet regelmatig de oefening “ik heb geen stress”. Je trekt je schouders hoog op, kijkt naar iemand anders en vertelt “ik heb geen stress.” De lach komt vanzelf omdat je niet gelooft wat je zegt. En het ziet er grappig uit.

De lachoefening die Ida doet lijkt hier wel iets op. Je herinnert je iets wat stress oplevert. Stress is de nummer 1 van doodsoorzaken. We kunnen de uitkomst van bepaalde situaties niet veranderen, maar we kunnen we veranderen hoe we hierop reageren.

Vergeet niet tijdens onze social distance periode toch te lachen met elkaar, virtueel of op (minimaal) anderhalve meter afstand. Deel je leukste dingen in de facebookgroep Het Lachkwartiertje.
Een aanvraag voor een lachworkshop - voor later dit jaar - beantwoorden we graag. Stay healthy. Smile.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *