De LOL van Serious Request

3FM_SR_Publiekslogo_wijsteunenWat nou LOL? Serious Request is toch bere serieus?

Ja, maar….

Dit jaar draait Serious Request om het thema longontsteking. Daarover vertel ik je zo meer. In ieder geval haakt De Lachwinkel aan bij het thema. We geven twee lachworkshops in het 3FM clubhuis naast het Glazen Huis en we doneren 50% van de totale opbrengst van mijn nieuwe boek.

Over die longontsteking

Lang geleden, zo’n 24 jaar, kreeg ik zelf longontsteking. Van de ene op de andere dag, beng! Rillend van de hoge koorts en tollend op mijn benen kon ik mijn half jaar oude dochter niet eens de trap afdragen. De moeders werden ingeschakeld, er was bijna de hele tijd iemand bij me.

Na een paar weken mocht ik weer naar buiten. In het begin haalde ik niet eens een rondje om ons blokje van 8 woningen. De oude mensen die in de flat naast ons huis woonden liepen harder dan ik. En daar zaten echt een paar oudjes bij. Pas na een week of zes was ik weer zover dat ik wat kon gaan werken.

Longontsteking greep mij op een onverwacht moment. Ik vergeet het nooit meer. De pijn, nachten wakker liggen, foute series kijken (As the world turns) midden in de nacht omdat dan de slaap niet te vatten is. Liggen lukt niet, zitten niet, staan niet. Het onvermogen om voor mijn dochtertje te zorgen, de afhankelijkheid.

Stel je toch eens voor dat je in Afrika woont. Weinig tot geen medische hulp in de buurt. Ik werd volgestopt met antibiotica maar dat is daar niet zo eenvoudig.

Bij de lach draait werkelijk alles om de adem. Een gezonde ademhaling is van levensbelang.

Daarom steunen wij dit jaar Serious Request. Kunnen wij op jouw steun rekenen?

Op jouw gezonde en stralende lach!

Vergeet niet tijdens onze social distance periode toch te lachen met elkaar, virtueel of op (minimaal) anderhalve meter afstand. Deel je leukste dingen in de facebookgroep Het Lachkwartiertje.
Een aanvraag voor een lachworkshop - voor later dit jaar - beantwoorden we graag. Stay healthy. Smile.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *